Насловна Најновије Соколац приступио добијању БФЦ сертификата

Соколац приступио добијању БФЦ сертификата

74
0

Општина Соколац је прва локална заједница у источном дијелу Републике Српске, која је приступила добијању БФЦ сертификата /повољно пословно окружење у Југоисточној Европи/, а ријеч је о јединственом регионалном програму за унапређење конкурентности локалних самоуправа.

Програм је намијењен градовима и општинама који имају одговарајуће капацитете, стратешки су опредијељени да унаприједе привредни амбијент, привуку инвестиције и подстакну развој локалне економије, саопштено је из Општинске управе Соколац.

Овим поводом у тродневној посјети општини Соколац, боравио је тим експерата који ради на имплементацији захтјева стандарда за добијање БФЦ сертификата.

Водећи евалуатор Новка Благојевић и пратећи евалуатор Александар Вујновић, одржали су низ радних састанака са координатором процеса сертификације у име општине Соколац Мирјаном Секулић, привредницима, начелницима одјељења и начелником општине Милованом Бјелицом.

Направљен је пресјек стања шта је то што општина испуњава, те назначено којим захтјевима се треба посебно посветити у наредном периоду, додаје се у саопштењу.

ИЗВОРсрна, фото ил
Претходни текстДодик честитао Спасовдан руководству и грађанима Источног Новог Сарајева
Сљедећи текстНакон скандала и провокације, Ковачевић и делегација Србије напустили конференцију у Сарајеву