Насловна Најновије Србија: Због невремена ванредна ситуација у седам градова и општина, локализован пожар...

Србија: Због невремена ванредна ситуација у седам градова и општина, локализован пожар у Зајечару (ВИДЕО)

251
0
Западни, југозападни и источни дијелови земље били су синоћ на удару јаког невремена праћеног олујом и пљусковима. Ванредна ситуација проглашена је у седам градова и општина.
 
Снажно невријеме, које је у суботу захватило Србију, нанијело је велику штету.

Локализован пожар који је избио у Зајечару.

Давор Видовић, помоћник начелника Управе за Ватрогасно-спасилачке јединице, изјавио је за РТС да је до сада проглашена ванредна ситуација у седам градова и општина.

– И то двије ванредне ситуације на територији цијелог града — Новог Сада и Сремске Митровице и на територији четири општине – Шид, Рума, Ириг, Сечањ и на дијелу територије општине Пожега – навео је Видовић.

 

Он је рекао да су ватрогасци посљедњих дана реаговали 495 пута, као и да је било укупно ангажовано 1.186 ватрогасаца са 454 возила, али и 172 припадника добровољних ватрогасних јединица.

– Већина интервенција односила се на уклањање оборених стабала, дијелова фасаде и пожара који су настали као посљедица удара грома – додао је Видовић.

Према његовим ријечима, само јуче ватрогасци су интервенисали 177 пута, а током ноћи интервенисали су у Зајечару, Соко Бањи, Лозници, Крушевцу и Нишу.

Када је ријеч о пожару који је избио у Зајечару, Видовић је рекао да је била захваћена велика кућа површине 350 квадрата у којој живи више породица.

– Пожар је локализован и даље се ради на догашавању и рашчишћавању локације – казао је Видовић.

Иначе, Зајечар и околина нашли су се синоћ два пута на удару невремена.

Из села Велики Извор становници су навели да многе куће прокишњавају јер су остале без цријепова, пао је један далековод, оштећене су штале и помоћни објекти, а село је остало без струје.

Невријеме праћено јаком кишом и олујним вјетром синоћ је погодило и Београд, али је било слабијег интензитета него претходних ноћи.

Поједини дијелови града остали су на кратко и без струје.

Због грмљавине усљед најављених временских непогода, на београдском аеродрому је од синоћ у 21.00 час била уведена забрана снабдијевања авиона горивом, у складу са одредбама Закона о ваздушном саобраћају и прописаној безбједносној процедури, саопштено је са Аеродрома „Никола Тесла“, након чега је Ер Србија саопштила да је могуће да поменута забрана утиче на саобраћај националног авио-превозника.

ИЗВОРСпутњик
Претходни текстОбиљежавање 31 година од злочина у Јабуци
Сљедећи текстСунчано уз умјерену облачност