Насловна Вијести Сребреница: Тужбе због злоупотребе донација

Сребреница: Тужбе због злоупотребе донација

17
0

Општина Сребреница поднијела је тужбе против 21 особе за злоупотребу донација из пројекта обнове који у овој локалној заједници финансира Саудијска Арабија у износу од милион евра.

Правни заступник општине Зекеријах Хаџић рекао је новинарима да су тужбе поднесене на иницијативу начелника Младена Грујичића.

„Комисија за праћење реализације овог пројекта утврдила је да је 21 лице отуђило, односно продало механизацију коју су добили у склопу пројекта, иако су потписала уговоре да механизацију преузимају на кориштење и да се у одређеном периоду не смије отуђивати“, појаснио је Хаџић.

Он је прецизирао да је суд у 12 случајева већ донио првостепене пресуде од којих је шест постало правоснажно.

На друштвеним мрежама у посљедње вријеме појављују се огласи да појединци продају стамбене контејнере које је општина Сребреница у неколико наврата додјељивала на кориштење породицама које обрађују своја имања и баве се пољопривредом, а чије у рату попаљене куће још нису обновљене.

Очекује се и да представници општине изврше контролу и покрену судске процесе и против особа које су отуђиле контејнере добијене на привремено кориштење.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДодик: Политичка одлука која показује трулост БиХ
Сљедећи текстПронађено тијело дјечака који се утопио у Сави