Насловна Вијести Регион Српска дјеца безбједно стигла на Космет

Српска дјеца безбједно стигла на Космет

56
0

Дјеца са Косова и Метохије стигла су безбједно својим кућама након седмодневног боравка у Републици Српској.

У Српској је боравило 461 дијете у оквиру пројекта „Спојимо српску дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске“.

Основци су касно синоћ стигли кућама у Косовску Митровицу, Звечан, Лепосавић, Зубин Поток, Осојанску котлину – села Бање, Црколез и Суво Грло, Гораждевац, Ораховац и Велику Хочу, Угљаре код Косова Поља, Ново Брдо, Пасјан, Партеш, Косовску Витину и Косовску Каменицу.

Српска дјеца са Космета боравила су код вршњака у Приједору, Бањалуци, Градишци, Челинцу, Прњавору, Броду, Шамцу, Пелагићеву, Добоју, Бијељини, Сокоцу, Источном Новом Сарајеву и Требињу.

Прије основаца са Косова и Метохије у Бањалуци су боравила дјеца са тешкоћама у развоју из Удружења „Подржи ме“ из Косовске Митровице.

Наставник у Основној школи „Доситеј Обрадовић“ из Партеша Срђан Караџић рекао је да су учесници јубиларног пројекта препуни утисака и захвални за гостопримство.

„Наставници и ученици из Партеша и Пасјана су, попут Сокоца, постали срце Романије“, написао је Караџић у поруци упућеној предсједнику Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милораду Арлову.

Арлов је у изјави за Срну захвалио домаћинима код којих су дјеца боравила и најавио да ће наредне године, у оквиру акције, химну Републике Српске пјевати дјеца из Зубиног Потока.

У протеклих 10 година у Републици Српској боравило је око 5.500 основаца и њихових наставника са Космета.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВисоке цијене нису смањиле потражњу за куповину станова
Сљедећи текстВатерполисти Србије данас у дуелу са Американцима