Насловна Вијести Српска поп звијезда гошћа на концерту славног тенора

Српска поп звијезда гошћа на концерту славног тенора

47
0

Српска поп звијезда Јелена Томашевић наступиће као специјална гошћа на концерту једног од најпознатијих тенора свијета Андрее Бочелија 22. јула у Београду на фестивалу Belgrade River Fest.

Прослављену умјетницу, која је Србију 2008. године успјешно представљала на Пјесми Евровизије и иза које су два студијска албума „Панта Реи“ и „Име моје“, који су јој донијели велику популарност и распродате концерте широм региона, одабрао Бочелијев тим као поп звијезду која ће на концерту у Београду наступити са славним тенором.

Јелена Томашевић ће се на концерту појавити као гост у двије нумере, а једну ће извести соло.

– Маестро Бочели има обичај да на свим својим свјетским турнејама, као специјалног госта позове поп пјевачицу из земље у којој наступа. Много ми је драго да су моја музика и мој рад дошли дошли до једног овако величанственог умјетника и да су он и његов тим одлучили да у Београду на његовом концерту пјевамо заједно. Ја сам била на концерту Андрее Бочелија прије 10 година у Београдској арени и сјећам да сам била одушевљена љепотом и квалитетом његовог пјевања. Док сам га слушала уживо помислила сам: „Ако је овај глас оволико диван за слушање, какав би осјећај био пјевати са овим човјеком“. И негдје у дубини себе сам то и пожељела. Ето, жеље се остварују. Богу хвала, ускоро ћу моћи да вам кажем какав је осјећај пјевати са великим Андреом Бочелијем – изјавила је Јелена Томашевић.

Андреа Бочели наступиће 22. јула у престоници Србије у оквиру престижне музичке манифестације Belgrade River Fest.

Приликом доласка у Београд, њему ће бити уручен орден за изузетне заслуге у јавним и културним дјелатностима, посебно у области музичке умјетности, којом га је одликовао предсједник Србије Александар Вучић.

Након што ће фестивал отворити Бочели, 23. јула наступиће и фадо дива Мариза, планетарно популарна умјетница из Португала.

Свјетске музичке звијезда наступиће у посебно изграђеној концертној дворани на отвореном, на обали ријеке Саве.

Препознат широм свијета као највољенији тенор, са преко 90 милиона продатих носача звука, Бочели сваким новим наступом помјера границе свјетске музичке сцене.

Прије мјесец дана наступио је на прослави седамдесетогодишњице владавине краљице Елизабете у Лондону, а током каријере пјевао је пред четири америчка предсједника, три папе, пред бројним премијерима и на најзначајнијијм спортским и културним манифестацијама широм свијета.

ИЗВОРТанјуг
Претходни текстБожовић: Циљ уређена Источна Илиџа (ФОТО)
Сљедећи текстТражи се први човјек омладинског погона у Славији