Насловна Најновије Станивуковић: Имам амбицију да будем предсједник ПДП-а

Станивуковић: Имам амбицију да будем предсједник ПДП-а

39
0

Предсједник Градског одбора ПДП-а Бањалука Драшко Станивуковић изјавио је вечерас да има амбицију да буде изабран за предсједника ПДП-а и да не постоји сукоб између њега и потпредсједника странке Јелене Тривић већ једнострани напади на које није одговорио.

Станивуковић је рекао да за предсједника ПДП-а, осим амбиције, има и капацитет и потенцијал, те да све то потврђују изборни резултати странке у Бањалуци, која показује раст, преноси РТРС.

„То не значи да ја то морам или треба да будем (предсједник). Политика је процес одлучивања ко има већину и шта други људи у Предсједништву ПДП-а мисле о томе“, рекао је Станивуковић.

На питање да ли то значи да неће напуштати ПДП, Станивуковић је рекао да жеље других или те приче трају годинама, а да је његово мишљење да ПДП треба изнутра да очврсне и ојача.

На констатацију да је Јелена Тривић раније поручила „или она или Станивуковић у ПДП-у“, Станивуковић каже да је то рекла Тривићева, не он.

Станивуковић је рекао да не постоји сукоб између њега и Тривићеве, већ једнострани напади и једностране квалификације на које он није одговорио.

„Желим све најбоље и сву срећу Јелени Тривић. Она је одлучила сама да направи такав корак“, истакао је Станивуковић, који је и градоначелник Бањалуке.

„Да није било Јелене Тривић-не бих био ту гдје сам сада“, каже Станивуковић и додаје да „то што она говори о њему у ствари прича о себи“.

„У политици, оно што је данас не значи да ће бити сутра. Имате двије године да се рехабилитујете и о томе ћемо разговарати на Предсједништву. Мени је савјест чиста. Бламажа је причати јавно о томе. Само неозбиљни причају. То је бламажа“, навео је Становуковић.

„Ко ће бити кандидат за градоначелника Бањалуке на локалним изборима за двије године, ствар је договора опозиције“, казао је Станивуковић за РТРС.

ИЗВОРРТРС
Претходни текстТривићева добила подршку странке за мјесто министра просвјете
Сљедећи текстБорељ: Београд и Приштина постигли договор у вези са пререгистрацијом возила