Насловна Најновије Стано истакао заставу самопроглашеног Косова, Петковић пита да ли је промијенио послодавца?

Стано истакао заставу самопроглашеног Косова, Петковић пита да ли је промијенио послодавца?

80
0

Портпарол ЕУ Петер Стано данас је у објави на мрежи „Икс“, поводом прошлогодишњих догађаја у Бањској, истакао заставу самопроглашеног Косова, на шта му је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, поручио да се изјасни ако је промијенио послодавца.

Direktor - Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Vlada Republike Srbije

„Ко је овластио портпарола ЕУ, да крши статусну неутралност ЕУ и да признаје такозвано Косово? У чије име говори и због чега излази из свог мандата, када пет држава ЕУ не признаје независност тзв. Косова? Ако је Стано променио послодавца, нека то јасно каже“, навео је Петковић на „Иксу“.

Стано је раније данас на мрежи „Икс“, написао да су догађаји у Бањској од прије годину дана, подсјетник да су неопходни напори за нормализацију односа Србије и Косова и Метохије, те објавио заставе Србије и самопроглашеног Косова.

„Косово, годину дана након напада на Бањску, ЕУ понавља позив за брзо кривично гоњење одговорних и поново потврђује посвећеност правди и одговорности. То је подсјетник да су потребни континуирани напори за одржавање безбједности и унапређења односа уз нормализацију између Косова и Србије“, навео је Стано.

ИЗВОРСрна, фото Х, Влада Србије
Претходни текстСтанојевићев мандат црн без имало бијелог
Сљедећи текстОдиграна представа „Утопија“, Луткарског казалишта „Мостар“, РТВИС 24.09.2024. (ВИДЕО)