Насловна Најновије Стевандић: Убијени посланици нису били војна мета, већ цивили

Стевандић: Убијени посланици нису били војна мета, већ цивили

50
0
Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је данас у Бањалуци да тројица народних посланика првог сазива Народне скупштине, који су убијени на почетку стварања Републике Српске, нису били војне мете, већ су се искључиво бавили политиком и заштитом властитог народа.
 

Стевандић је нагласио да је ријеч о људима који су први подигли руку за стварање Републике Српске и због тога и погинули.

– Гласали су и за први Устав и за Војску Републике Српске и свима вама који сте живи и здрави желим на томе да вам се захвалим –  истакао је Стевандић у обраћању на откривању биста народних посланика првог сазива парламента Српске Милутина Најдановића, Горана Зекића и Милована Бјелошевића.

Он је подсјетио да су Најдановића убили злочинци у Сарајеву, а многима од њих или њиховим породицама је сигурно као угледни сарајевски љекар спасавао животе.

– Бјелошевић је убијен снајперским метком у леђа док је покушао да помогне рањенику на 300 метара од своје куће. Зекић је убијен у засједи као цивил на једној кривини између Сребренице и Братунца од људи који вјероватно и данас воде политику у Сарајеву и одлучују о питањима Сребренице – навео је Стевандић.

Он је поручио да не треба заборавити људе попут Најдановића, Зекића и Бјелошевића.

Чланови породица тројице народних посланика првог сазива Народне скупштине, који су убијени на почетку стварања Републике Српске, открили су њихове бисте, а предсједник Републике и Народне скупштине Српске Милорад Додик и Ненад Стевандић спомен-плоче и грб над којим су се посланици заклели на вјерност Српској.

ИЗВОРртрс
Претходни текстВишковић са представницима њемачке компаније: Српска погодно мјесто за улагања (Фото)
Сљедећи текстПале, средњошколци даривали крв (Видео)