Насловна Најновије Стојичићева пожељела ученицима да упишу жељене школе и факултете

Стојичићева пожељела ученицима да упишу жељене школе и факултете

77
0

Министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић, рекла је да основне и средње школе, према плану и програму рада, данас завршавају школску 2023/24. годину, те ученицима завршних разреда пожељела да упишу жељене школе и факултете.

Стојичићева је навела да су изузетак за сада основна школа у Српцу, која је била погођена невременом прије неколико дана и у њој је јуче завршена школска година, док ће основна школа у Челинцу радити неколико дана дуже, због надокнаде часова.

„Ову школску годину похађала су укупно 82.782 ученика од првог до деветог разреда, од којих је 9.790 матураната, што је нешто више у односу на прошлу школску годину“, рекла је Стојичићева Срни.

Она је навела да је средње школе похађало 34.610 ученика, од чега је матураната 8.966.

Стојичићева је напоменула да сада слиједе нове активности и обавезе, а то је прије свега за матуранте основних школа упис у средње школе, а за велике матуранте упис на факултете.

„Матурантима деветог разреда желим срећу на упису у средње школе, који почиње од понедјељка, 17. јуна, а матурантима средњих школа да упишу факултете које су одабрали“, рекао је Стојичићева.

Она је напоменула да Министарство наставља са радом на унапређењу образовања у Републици Српској и организовању наставе на бољи и савремен начин.

„У плану су улагања у школе за које постоји потреба, како би спремно дочекали почетак нове школске године, а радићемо и измјене када је ријеч о изучавању одређених предмета, као што је историја, демократија и људска права“, рекла је Стојичићева.

Она је навела и да ће Министарство разговарати са послодавцима о подршци за организовање практичне наставе, за средњошколце у стручним школама.

ИЗВОРСрна, фото Влада Републике Српске
Претходни текстНајава обуставе саобраћаја због радова у Његошевој улици
Сљедећи текстШкипина: Свесрпски сабор догађај који ће обиљежити новију историју Срба