Насловна Најновије Стрељачки клуб „Гласинац“ првак Републике Српске у Требињу

Стрељачки клуб „Гласинац“ првак Републике Српске у Требињу

251
0

У недјељу, 2. јула, у Требињу је одржано Првенство Републике Српске у стрељаштву у дисциплинама стандардна ваздушна пушка и ваздушни пиштољ међународни програм, на коме су чланице Стрељачког клуба „Гласинац“ Маријана Мијатовић, Ана Пејић и Хелена Туторић освојиле екипна прва мјеста у категоријама јуниорки и сениорки.

Тренер Клуба Огњен Мијатовић, додао је да су ове младе спортисткиње биле успјешне и појединачно, те да је Маријана Мијатовић била прва у категоријама јуниорки и сениорки, Ани Пејић је припало треће мјесто у сениоркама, четврто у јуниоркама, док је Хелена Туторић била седма у обје категорије.

Заиста велики успјех за нас, да будемо прваци Републике Српске уз све потешкоће и борбу коју имамо да радимо, ово је изузетно велики подвиг. То је сјајна екипа дјевојака, које су оствариле веома завидне резултате за свега двије и по године бављења стрељаштвом. Освојиле су све медаље и појединачно и екипно и ово нам је 84. клупски пехар. Са капацитетом којим ми располажемо, средства, опрема, пушке и све остало, ми смо остварили изузетно велике резултате. На свим нивоима смо увијек освајали медаље, а на нивоу Босне и Херцеговине такмичимо се у Премијер лиги и углавном смо међу прве три екипе у РС и БиХ – нагласио је Мијатовић.

Он је истакао да су Маријана Мијатовић и Ана Пејић велики стрељачки потенцијал, поред освојених медаља од пионирске до сениорске селекције, учествовале су на интернационалним турнирима, на којима су тек показале свој квалитет и обарале личне рекорде, јер под највећим притиском, оне су се најбоље показивале.

Не могу да не изразим велики понос што имам част да радим са овако перспективним спортисткињама и без икакве лажне скромности, оне су из једне овако мале средине, велики бисер који може далеко да допре. Ми и даље настављамо да радимо и потрудићемо се да оне оду у неке јаче и озбиљније клубове, као што има Србија, која је један велики стрељачки гигант. Потребан је труд и са њихове стране, јер ако наставе школовање у Србији, прикључе се неком њиховом клубу, сигуран сам да имају потенцијал да уђу у репрезентативне селекције и тада могу да нападају саме свјетске врхове – сматра он.

Он је најавио да ће чланице Стрељачког клуба „Гласинац“ учествовати на 58. МОСИ Колашин 2023. које почињу сутра, а затим слиједи интернационално такмичење у Новом Саду. Како каже Мијатовић, циљ је да ове младе чланице „Гласинца“ учествују на европским или свјетским такмичењима, јер су одавно испуниле норму за таква такмичења.

ИЗВОРИнфо центар Соколац
Претходни текстДржава Србија сносиће све трошкове сахране Ђорђа Михаиловића
Сљедећи текстНајављена улагања и опоравак Националног парка „Сутјеска“