Насловна Најновије Супер људске приче из Фоче: Немања Тривун, херој који спасава животе (Фото)

Супер људске приче из Фоче: Немања Тривун, херој који спасава животе (Фото)

949
0

Немања Тривун, млади полицијски службеник из Фоче није само симбол сигурности у својој локалној заједници, већ и истински херој, чије су акције обиљежене храброшћу, посвећеношћу и спасавањем живота. Прича о овом изузетном младићу коју је Суперновој прослиједила Гордана Мргуд награђена је у оквиру конкурса „Супер људске приче“.

Немања је понос своје општине, али и шире заједнице, јер је прије неколико година спасио два д‌јечака из набујале Дрине.

 

Тог врелог августовског дана 2018. године, док је обављао своје дужности у канцеларији, примио је позив за помоћ. Два д‌јечака, узраста 12 и 13 година, нашли су се заробљени на стубу моста, окружени набујалом водом, јер је тада пуштена вода из хидроелектране на Мратињу. Немања је одмах реаговао. Схватио је да не може пливањем доћи до д‌јечака и одлучио је да узме чамац. Позвао је комшију да припреми чамац, а затим је отишао узводно како би избјегао јаке струје. Уз помоћ колеге Ђорђа Елека, Немања је спустио чамац до д‌јечака и успио их сигурно извући из воде. Д‌јечаци су били веома преплашени, али неповријеђени. Немања и Ђорђе нису тада жељели публицитет, истичући да је то само била њихова дужност.

Немања и даље несебично и храбро помаже свима. То потврђује чињеница да је, између осталог, и 2020. године, учествовао у акцији спасавања још једног Фочака за којим се трагао пет дана. Пронашли су га на обали Дрине како дозива у помоћ и успјешно превезли на другу обалу.

–  То је моја дужност, да помогнем свима који се нађу у невољи – каже скромно Тривун, који се захвалио на награди која му је уручена у оквиру пројекта “Супер људске приче”.

– Изузетно сам захвалан што је мој рад препознат на личном нивоу и што ме неко назвао херојем у својој причи. То је свакако потврда за мој труд који сам уложио као полицијски службеник. Велика је част што ми је Супернова додијелила ову вриједну награду, која ће ми бити драга успомена и подстицај да наставим са истим ентузијазмом – истакао је Тривун.

Из Супернове наводе да је циљ пројекта “Супер људске приче” пронаћи и представити људе који чине добро и који својим понашањем мијењају животе других на боље, а наше окружење чине бољим мјестом за живот. Немања Тривун је свакако неоспорни симбол храбрости и одлучности, чији примјер инспирише позитивне промјене у друштву.

ИЗВОРСупернова
Претходни текстНа Палама пронађен засад марихуане
Сљедећи текстДодик: Агресија на западнокрајишке општине – наставак идеологије НДХ и Ханџар дивизије о затирању свега српског