Насловна Најновије Сутра у Београду први Свесрпски сабор “Један народ, један сабор – Србија...

Сутра у Београду први Свесрпски сабор “Један народ, један сабор – Србија и Српска“

57
0

Први свесрпски сабор под називом „Један народ, један сабор – Србија и Српска“ биће организован сутра у Београду, на којем ће учествовати предсједници Репблике Српске и Србије Милорад Додик и Александар Вучић, званичници највиших институција Србије и Српске, представници Срба из региона, као и црквени великодостојници Српске православне цркве.

Према програму, у 9.30 часова у Храму Светог Саве биће одржан молебан за Србију и Републику Српску, саопштено је из Прес-службе предсједника Србије.

Послије тога ће у 11.00 часова у Палати Србија, бити одржан састанак предсједника Србије и Републике Српске, српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић, предсједника парламената и премијера Србије и Српске, као и Његове светости патријарха српског Порфирија.

За 12.00 часова је планирана заједничка седница влада Србије и Републике Српске у присуству двојице предсједника и црквених великодостојника, која ће бити отворена за новинаре.

У 13.00 часова планирана је размјена потписаних докумената у присуству предсједника Србије и Републике Српске.

Изјаве за медије Додика и Вучића планиране су у 13.10 часова.

Од осталих догађаја у овкиру Сабора, предвиђено је да у 14.00 часова Дом гарде на Топчидеру обиђу ветерани из Србије и Републике Српске, предсједници Србије и Републике Српске са ресорним министрима.

Такође, на Тргу републике у 17.00 часова биће одржано централно обиљежавање манифестације „Један народ, један сабор – Србија и Српска“.

За 17.45 часова је предвиђен обилазак Народног музеја, који ће обићи предсједници Србије и Републике Српске са ресорним министрима.

Око 21.00 часова биће приређен ватромет из Парка Републике Српске на лијевој обали Саве, на Новом Београду.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстПале: Државно првенство у модерним плесовима
Сљедећи текст„Бамбијевци“ пред Рогатичанима – Маскенбал са преко 180 малишана (ФОТО)