Насловна Најновије Тиват од сутра домаћин регионалног самита лидера Брдо-Бриони процеса

Тиват од сутра домаћин регионалног самита лидера Брдо-Бриони процеса

64
0

Предсједник Црне Горе Јаков Милатовић, биће домаћин Самита лидера Брдо-Бриони процеса, који ће сутра и у уторак бити одржан у Порто Монтенегру у Тивту, најављено је из кабинета црногорског предсједника.

Током Самита биће одржана пленарна сједница, на којој ће се разговарати о питањима унапређења сарадње земаља Балкана са земљама чланицама ЕУ.

Након пленарне сједнице услиједиће прес-конференција на којој ће говорити предсједници Црне Горе Јаков Милатовић, Словеније Наташа Пирц Мусар и Хрватске Зоран Милановић.

Милатовић ће сутра бити домаћин и свечане вечере за лидере Брдо-Бриони процеса, као и свечаног ручка у уторак, 8. октобра.

„Предстојећи самит лидера Брдо-Бриони процеса, прилика је да се потврде добросусједски односи и ојача регионална сарадња, те да се искаже потреба за интензивирањем стратешког дијалога између ЕУ и земаља Балкана“, додаје се у саопштењу.

Процес Брдо-Бриони заједничка је словеначко-хрватска иницијатива покренута 2010. године, основана ради јачања узајамног повјерења и помоћи земљама Балкана на путу ка ЕУ.

Чланови иницијативе су и Црна Гора, Србија, Албанија, Сјеверна Македонија, БиХ.

ИЗВОРсрна, фото илустрација А плус портал
Претходни текстСутра сунчано уз малу облачност и топлије
Сљедећи текстИзлазност бирача у општинама и градовима до 15 часова