Насловна Најновије Томпсон не одустаје од усташтва, обрушио се на Милановића

Томпсон не одустаје од усташтва, обрушио се на Милановића

65
0

Тим хрватског “домољубног“ пјевача Марка Перковића Томпсона, поручио је да не намјерава да одустане од величања усташтва, а хрватског предсједника Зорана Милановића назвао је „промотером мржње и подјела“ и „случајним предсједником“.

Милановића који је након концерта у Имотском поручио да „усташтву не смије бити мјеста у данашној Хрватској“, Томпсонов тим је назвао „наручиоцем премлаћивања хрватских бранитеља“.

Из тима су поручили да неће престати да величају „своја обиљежја и покличе“.

VELIČANJE PAVELIĆA I "OLUJE", JEZIVE SCENE U IMOTSKOM! Hiljade  crnokošuljaša zapevalo zloglasnu ustašku pesmu (VIDEO)

Уочи и на самом концерту Томпсона прошлог викенда у Имотском, ориле су се усташке буднице и поклич „За дом спремни!“, а виђени су бакљада и заставе ХОС-а на чијем грбу је исписан овај усташки поздрав.

Концерту су, како је јуче пренијела загребачка Н1ТВ, присуствовали и неки министри Хрватске, међу којима министри здравља Вили Берош и одбране Иван Анушић.

У понедјељак, 5. августа, у Книну се на 29 година од злочиначке војно-полицијске акције „Олуја“, коју Хрватска обиљежава као „дан побједе“, из кафића орила пјесма „Ево зоре, ево дана“, хрватска усташка војна пјесма која велича усташке осуђене ратне злочинце, логоре током НДХ и србофобију.

Skandalozni povici u Imotskom šokirali i Milanovića: "NDH nema veze s  modernom Hrvatskom" - Radiosarajevo.ba

Милановић је јуче поручио да у данашњој Хрватској не смије бити мјеста за усташке поздраве, обиљежја и пјесме које недвосмислено славе режим Независне Државе Хрватске /НДХ/, те нагласио да то не смије проћи без реаговања државних институција.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстНајтежи испит генерације – кошаркаши Србије вечерас против вјероватно најбоље селекције свих времена
Сљедећи текстЋосић: Град Источно Сарајево подржава пронаталитетну политику, РТВИС, 8.8.’24. (ВИДЕО)