Насловна Најновије Трећа узастопна побједа Лајовића против тенисера из топ десет

Трећа узастопна побједа Лајовића против тенисера из топ десет

184
0

Послије велике борбе маестралним тенисом Душан Лајовић савладао је Феликса Оже-Алијасима резултатом 6:2, 3:6, 7:6 у другом колу Мастерса у Мадриду. Српски тенисер уписао је трећу узастопну побједу против тенисера из топ десет.

Почело је бајковито, као што је играо и у Бањалуци, сваки ударац завршио је тамо гдје је замислио да заврши, а публика је гласно аплаудирала на сваки једноручни бекхенд који као да је изашао из музеја.

Помагао је Лајовићу лош први сервис Феликса Оже-Алијасима који му је донио прилику да направи брејк, а српски ас искористио је не само једну већ двије шансе и два пута одузео сервис Канађанину.

Душан је добио 86 одсто поена на први сервис, док је уписао и шест винера уз само једну неизнуђену грешку.

Проблеми су се јавили у другом сету, када је Алијасим знатно побољшао први сервис и почео да игра далеко сигурније и агресивније. Искористио је своју другу брејк прилику и успио је Феликс Душану да одузме сервис, а брејк је сачувао све до краја.

У трећи сет Душан је ушао одлично, изузетно је погађао све што је замислио међутим Феликс је одржи висок проценат убаченог првог сервиса и брејка није било на видику. До дванаестог гема није било брејк лопти, када је до ње први стигао Лајовић, а тиме уједно добио и шансу да заврши меч.

Сервиси су спасли Алијасима па се ушло у тај-брејк, а ту је услиједила тениска рапсодија српског тенисера. Повео је са 5:0, а потом је имао и 6:2 односно четири меч лопте. Прве три је спасао Канађанин, али ону посљедњу није могао јер је Душан распалио форхенд који га је одвео у треће коло и донио му нову, огромну побједу у овој фантастичној сезони.

– Сваки нови дан у Мадриду доноси ми више самопоуздања, дефинитивно данас сам осјећао да улазим да покажем своју игру и знао сам да имам шансе ако играм најбоље што умијем, добар осјећај, али морам да будем опрезан јер је лако изгубити то самопоуздање – објаснио је Лајовић послије меча.

Српски тенисер истакао је да имао тежак задатак, али да му је добра игра уз Бањалуке помогла да само настави правим путем у шпанској престоници.

– Био је веома тежак меч, Феликс је играч који не даје много ритма, са друге стране јако сам добро контролисао битне моменте у мечу, а самопоуздање које сам пренио из Бањалуке ми је помогло – објаснио је Лајовић.

За осмину финала српски тенисер бориће се против Јана Ленарда Штруфа који га је побиједио у сва три њихова међусобна дуела.

– Никада га нисам побиједио, биће то још један тежак меч, надам се да ћу моћи да побиједим – поручио је Лајовић.

ИЗВОРспутњик
Претходни текстПочео ,,Хуманитарни викенд за Магдалену“ (ВИДЕО)
Сљедећи текстЕмисија ,,Пулс града“, 29. април 2023. године (ВИДЕО)