Насловна Најновије Три хеликоптера вечерас стижу у Билећу

Три хеликоптера вечерас стижу у Билећу

71
0

На гашењу пожара у Билећи, од вечерас ће бити ангажована три хеликопетера, од којих су два из Србије и један из Републике Српске, најавио је вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Борис Трнинић.

Трнинић је рекао да ће два хеликоптера Министарства унутрашњих послова Србије и један Хеликоптерског сервиса Републике Српске, доћи око 18.30 часова да гасе пожар у Билећи.

„Већ се формира базен потребан за дејство хеликопетра“, изјавио је Трнинић новинарима, приликом посјете опожареним селима на подручју те општине.

Он је навео да је пожарна линија на простору билећких села дуга око 15 километара, те да има доста посла.

Трнинић: Један или два хеликоптера биће пребачени на гашење пожара у Билећи

Трнинић је рекао да је ситуација лакша него на Тјентишту, те је изразио очекивање да ће се у Билећи ситуација санирати.

Он је захвалио Србији за помоћ од два хеликоптера на гашењу пожара у Националном парку „Сутјеска“.

Начелник општине Билећа Веселин Вујовић, рекао је да су ватрогасци морали контраватрама у самом пожаришту, да одбијају ватру од сеоских кућа на подручју села Подгорја.

Вујовић је изразио очекивање да ће хеликоптери помоћи да се угасе пожари у Билећи и да ће бити лакше ако буду у Херцеговини наредних дана.

Припадник Ватрогасне јединице из Билеће Миливоје Милићевић, истакао је да се билећки ватрогасци већ пети дан и ноћ боре са пожарима на подручју билећких села Граница, Крстаче и Подгорје, гдје су до сада успјели да спасу све угрожене стамбене објекте.

Према његовим ријечима, ситуација је данас боља јер је више људи, међу којима су и војници, ангажовано на гашењу.

Милићевић је навео да су пресјекли ширење пожара према селима Подгорје, Бијела Рудина и Граница, а да је десни крак пожара још активан, а његово ширење зависи од временских услова.

Он је истакао да су све расположиве снаге билећких ватрогасаца на терену, те је изразио очекивање да ће бити угашени џепови пожара у неприступачним дијеловима, гдје гори шума и ниско растиње.

ИЗВОРсрна, фото илустрација РТРС
Претходни текстЈахорина: Озваничен почетак изградње ски-лифта “Трново”, РТВИС, 13.08.’24. (ВИДЕО)
Сљедећи текстШкипина сутра у посјети Чајетини (Видео)