Насловна Најновије Тужилаштво открило разлоге зашто је полиција вршила претрес КПЗ Бијељина

Тужилаштво открило разлоге зашто је полиција вршила претрес КПЗ Бијељина

205
0

Полиција од раног јутра претресала је просторије Казнено-поправног завода Бијељина и лица која су предмет вишемјесечне истраге у акцији „Мардељ“.

Вршили су се претреси просторија затвореника која су противзаконито имала привилегије али и службених лица која су им то омогућила.

Из Окружног јавног тужилаштва у Бијељини саопштено је да ће након претреса у КПЗ -у, тужилаштву бити предата лица која се сумњиче на злоупотребу службеног положаја, овлашћења, несавјестан рад у служби и друга кривична дјела.

Ко је омогућавао притвореним лицима у бијељинском затвору да имају погодности и које врсте одговориће истрага? Акцију „Мардељ“ проводили су службеници Управе крим полиције МУП-а Српске, припадници ПУ Бијељина и Жандармерије.

Претреси прострорија у КПЗ Бијељина, односно цијела акција кодног назива „Мардељ“ вршена је под надзором Окружног јавног тужилаштва Бијељина.

Након завршених службених мјера и радњи, као и криминалистичке обраде, лица ће бити предата у надлежност и на даље поступање Окружном јавном тужилаштву у Бијељини. О тужилачкој одлуци, као и о идентитету лица која су предмет истраге, јавност ће бити упозната благовремено, током наредних 24 часа, навели су из Тужилаштва.

Додају да су одређена лица у КПЗ Бијељина била предмет вишемјесечне истраге.

Незванично сазнајемо да је међу лицима због којих је покренута акција „Мардељ“ и Н.К. осумњичен за убиство полицајца Ненада Марковића у октобру прошле године у Бијељини.

ИЗВОРртрс
Претходни текстУ Билећи одржано Првенство регије за дјецу у каратеу (Фото)
Сљедећи текстПале, Духовна академија у част Светог Сименона и Светог Саве (Видео)