Насловна Најновије Удари вјетра на подручју Кнежева

Удари вјетра на подручју Кнежева

46
0

Услови за вожњу јутрос су повољни у већини крајева Републике Српске и ФБиХ, али се возачима скреће пажња на ударе вјетра на подручју Кнежева и на обуставу саобраћаја у кањону Тијесно код Бањалуке, саопштено је из АМС Републике Српске.

Из Савеза напомињу да викенд доноси појачану фреквенцију возила у градским центрима, посебно у Бањалуци због спортских дешавања и најављених обустава, па возаче моле за стрпљење и разумјевање.

Због Свјетског првенства у рафтингу „Бањалука-Врбас 2024“ обуставља се саобраћај на дионици магистралног пута Карановац-Црна Ријека кроз кањон Тијесно од 9.00 до 19.00 часова. За вријеме обуставе, саобраћај ће се одвијати путним правцем Бањалука-Чађавица-Мркоњић Град.

У току су радови на магистралном путу Црна Ријека-Јајце због чега је саобраћај обустављен и преусмјерен на пут преко Мркоњић Града и Језера.

Због радова на магистралном путу Нова Топола-Клашнице измијењен је режим у одвијању саобраћаја, а до повремених обустава долази и на регионалном путу Добој-Модрича у Костајници због минирања у каменолому „Грапска-Костајница“. Режим саобраћаја измијењен је због радова и на магистралном путном правцу Приједор-Копривна.

Саобраћај ће повремено бити обустављан на дионици магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома „Рогоушићи“ због извођења радова. Обуставе ће бити петоминутне и трајаће до 19. јула.

На локалитету Хан Дервента у општини Пале због минерских радова долази до повремене обуставе саобраћаја на дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, а измјене су због радова и на дионици магистралног пута Хан Пијесак-Соколац.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћаном траком. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја све до краја године.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу дионица Руданка-Добој због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору 5Ц од моста Руданка до тунела Путниково брдо два. Радови су продужени до краја године.

Клизишта успоравају саобраћај на магистралном путном правцу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову и на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На регионалном путу Станари-Руданка, на превоју Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

До повремене обуставе саобраћаја, због извођења минерских радова, долази на дионици магистралног пута Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице.

У Федерацији БиХ на магистралном путу из правца Кључа на улазу у Сански Мост саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

Санациони радови актуелни су и на магистралним путевима: Лашва-Каоник, Лукавац-Шићки Брод, Србљани-Босанска Крупа, Бугојно-Горњи Вакуф/Ускопље, Јабланица-Прозор, Тарчин-Коњиц, Кладањ-Власеница /Гојсалићи/, Јелах-Добој /Каруше/, Јабланица-Потоци /у Доњој Јабланици/ и Чевљановићи-Нишићи. На мјестима извођења радова саобраћај се одвија успорено.

На дионици регионалног пута Завала-граница према Хрватској због неопходних радова, саобраћај је потпуно обустављен.

На граничним прелазима нема задржавања.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе. Теретна возила преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити прелаз Шепак.

Претходни текстУ Српској 28 новорођених
Сљедећи текстПрва трејл трка на подручју Парка природе „Требевић“