Насловна Најновије УИС дио Академске мреже за спорт високообразовних институција из Кине и земаља...

УИС дио Академске мреже за спорт високообразовних институција из Кине и земаља Централне и Источне Европе

158
0

Представници Универзитета у Источном Сарајеву проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Марко Гутаљ и декан Факултета физичког васпитања и спорта проф. др Борислав Цицовић, у периоду од  од 22. до 26. новембра, учестовали су на инаугуралној конференцији и међународном форуму поводом установљења Академске мреже за спорт високообразовних институција из Кине и земаља Централне и Источне Европе, одржаној на Шандонг универзитету у НР Кини.

Догађај је окупио представнике више десетина универзитета из ових земаља који су заинтересовани да заједнички допринесу јачању међународне академске размјене, сарадње и развоја дисциплина у области спортских наука.

На одржаној конференцији усвојена су три значајна документа тј. Декларација академске мреже за спорт (Declaration of the Academic Network for Sports of CCHEIC), Мапа путева академске мреже за спорт (Guidelines for the Academic Network for Sports of CCHEIC) и План рада (Work Plan of the Academic Network for Sports of China – CEEC Higer Education Institutions Consortium).

У оквиру радног дијела програма проректор Гутаљ и декан Цицовић представили су Универзитет у Источном Сарајеву и главне области образовно-научног рада Факултета физичког васпитања и спорта.

Приступање овој мрежи отвара низ могућности за академску и научну сарадњу нашег универзитета са другим универзитетима из Кине и земаља Централне и Источне Европе, не само у области спортскх наука, него и шире, потом заједничких истраживања, размјене наставника и студената, као и других облика сарадње.

Током посјете НР Кини, представници нашег универзитета састали су се са делегацијом Шангдонг       универзитета  коју су чинили професор Ли Шуцаи  и потпредсјеник професор Лиу Ђанја. Представници обје институције изразли су спремност за интензивирање сарадње у области наставе, научноистраживачког рада и међународне сарадње.

Посјета представника нашег универзитета НР Кини реализована је захваљујући подршци амбасадора Босне и Херцеговине у НР Кини проф. др Синише Берјана.

ИЗВОРуниверзитет у Источном Сарајеву
Претходни текстБеоград: Дојаве о бомбама у скоро сваком возилу ГСП-а
Сљедећи текстПјесници из Србије дружили се са вишеградским основцима