Насловна Вијести Република Српска УКЦ: Ускоро отварање прве банке хуманог млијека у Српској

УКЦ: Ускоро отварање прве банке хуманог млијека у Српској

241
0
У завршној фази је већина грађевинских радова на адаптацији и опремању простора Банке хуманог млијека и поликлиничког дијела Клинике за дјечије болести на Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Републике Српске у Бањалуци, речено је Срни из УКЦ-а.
 

На простору од 800 метара квадратних завршени су радови на машинској фази /климатизација, вентилација и гријање/, те на електро инсталацијама, речено је из УКЦ-а.

„Постављене су унутрашња и вањска столарија, урађени нови преградни зидови. Тренутно се изводе молерајски радови и за крај остају подови и уношење намјештаја и опреме“, додали су из УКЦ-а.

Почетком септембра требало би да то буде финализовано, речено је из УКЦ-а. Из УКЦ-а су истакли да вриједност пројекта прве Банке хуманог млијека у Републици Српској и одвајања поликлиничког од стационарног дијела Клинике за дјечије болести износи 1.500.000 КМ, од чега је 676.734 КМ прикупљено за Банку хуманог млијека.

Средства за покретање прве Банке хуманог млијека у Српској прикупљана су 2020. године у оквиру 11. хуманитарне акције „С љубављу храбрим срцима“, која је организована под покровитељством предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић.

Банка хуманог млијека од огромног је значаја, јер ће свим пријевремено рођеним бебама, а њих је у Републици Српској годишње око 350, помоћи да израсту у здраву дјецу. Овакве банке већ постоје у Србији и Хрватској.  

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстСуфицит Русије скоро 200 милијарди долара
Сљедећи текстЗворник: За 21 породицу грађевински материјал вриједан 300.000КМ