Насловна Најновије Универзитету у Источном Сарајеву додијељена Еразмус повеља

Универзитету у Источном Сарајеву додијељена Еразмус повеља

60
0

Универзитету у Источном Сарајеву додијељена је Еразмус повеља у високом образовању од 2021. до 2027. године чиме је препозната посвећеност Универзитета ка унапређењу квалитета рада и наставе, као и интернационализацији и унапређењу међународне сарадње, посебно у размјени студената и особља и учешћу у међународним пројектима.

Ова повеља је основни услов за све високошколске установе које се налазе у земљи учесници програма и желе учествовати у мобилности у сврху учења појединаца или сарадњи ради остваривања иновација и добре праксе у оквиру програма Еразмус плус, наведено је на званичној страници Универзитета у Источном Сарајеву.

Пријаву коју је у јануару поднио Универзитет у Источном Сарајеву позитивно је оцијенила Европска комисија и тако је Универзитету додијељен овај престижни сертификат.

Еразмус повеља у високом образовању служи високошколским установама као општи квалитативни оквир за активности европске и међународне сарадње које те установе могу спроводити у оквиру програма Еразмус плус.

Начела ове повеље у високом образовању прилагођена су новим нагласцима програма Еразмус плус од 2021. до 2027. година, као што су дигитализација, укључивање и одрживост.

У том погледу неке од најважнијих новости Повеље су одлучност да се допре до недовољно заступљених група у мобилности путем стратегија укључивања, примјена зелене праксе у организацији активности програма Еразмус плус, спровођење дигитализације посредством иницијативе за европску студентску картицу и мобилне апликације Еразмус плус, као и одлучност да се повећа грађански ангажман мобилних студената.

 

ИЗВОРртрс
Претходни текстУсвојена Информација о изградњи меморијалног комплекса у знак сјећања злочина над Србима у Подрињу
Сљедећи текстДраган Стојковић остаје селектор фудбалске репрезентације Србије?