Насловна Најновије Уручење Велике награде Иво Андрић на Видовдан у Андрићевом институту

Уручење Велике награде Иво Андрић на Видовдан у Андрићевом институту

66
0
Свечана додјела „Велике награде Иво Андрић“ писцу Абдулразаку Гурни и пјеснику Саши Радојчићу биће одржана традиционално на Видовдан 28. јуна (14:00) у Андрићевом институту, најавили су данас организатори.
 

Гурна је нобеловац чија дјела истражују комплексности идентитета и миграција, док је Радојчић истакнути српски пјесник и есејиста познат по својој дубокој лирској интуицији и филозофским разматрањима, саопштио је фестивал „Кустендроф“.

Како је најављено, након додјеле награде у галерији „Петар Лубарда“ биће отворена изложба сликара Славка Крунића, чија дјела „обилују богатим колоритом и дубоким емотивним набојем, и успијевају да посматрачу пренесу сложене наративе и животне приче“.

– Изложба Крунићевих дјела у Вишеграду представља ријетку прилику да публика ужива у дјелима која су освајала престижне галерије широм свијета – наведено је из „Кустендрофа“.

Изложбу ће употпунити наступ Аморосо дуа, ког чине умјетници Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву Вехбија Хоџић и Сенка Слипац, а изводе дијела класичне и филмске музике.
Као завршни догађај свечаности у биоскопу „Доли Бел“ (19.00) биће изведена позоришна представа „Књига о Милутину – дио први“, Звездара театра, у режији Егона Савина, најављено је у саопштењу.

Како је наведено, представа базирана на истоименом роману Данка Поповића „доноси снажну антиратну поруку кроз животну причу Милутина Остојића, коју маестрално тумачи Ненад Јездић“.

– Представа успијева да кроз једноставну сценографију и снажан драмски израз пренесе све слојеве и комплексности живота обичног српског сељака, те његовог размишљања о бесмислу рата и животним вриједностима – саопштено је из „Кустендрофа“.

ИЗВОРртрс
Претходни текстОгласио се НОС БиХ: Ево због чега је пола Балкана у петак остало без струје
Сљедећи текстАлександар Шапић поново изабран за градоначелника Београда