Насловна Најновије Усвојена одлука о издавању одобрења за грађење тржног центра “Лидл“ у Источној...

Усвојена одлука о издавању одобрења за грађење тржног центра “Лидл“ у Источној Илиџи

346
0

Одборници Скупштине општине Источна Илиџа, усвојили су данас одлуку о спровођењу регулационог плана који се односи на спој улица Војводе Радомира Путника и Српских владара ради изградње пословног објекта компаније „Лидл“.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић, рекао је новинарима да је ријеч о тржном центру од 2.400 метара квадратних.

„Сада већ можемо слободно да кажемо да ће у општини Источна Илиџа, након провођења ове одлуке бити створени услови за издавање одобрења за изградњу пословног објекта тржног центра `Лидл`“, рекао је Божовић новинарима након сједнице.

Он је додао да је ово први објекат компаније „Лидл“ у Источном Сарајеву.

Божовић је навео да су одборници на данашњој посебној сједници једногласно гласали за ову одлуку, што је за сваку похвалу.

„Ријеч је о пословном објекту, који ће на различите начине допринијети развоју општине Источна Илиџа, запошљавању и стварању позитивног амбијента. Када је ријеч о привредним субјектима, ова општина ради врло експедитивно и рјешава проблеме у корист инвеститора“, рекао је Божовић.

Он сматра да је потребно више говорити управо о оваквим темама, залагати се за нове привредне субјекте, за нове инвестиције и причати о бољем животу и стандарду људи који живе у Источној Илиџи и Републици Српској.

Шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Источна Илиџа, Владимир Ћосовић, рекао је да су подржали ову тачку, али су изнијели примједбу да је посебна сједница организована на брзину и да је требало да материјале добију бар дан раније.

„Редовна сједница Скупштине општине Источна Илиџа није одржана три мјесеца и сматрам да је начелник директно одговоран за то. Одборници су усвојили програм рада Скупштине и не видим разлог што се сједнице не одржавају“, навео је Ћосовић.

ИЗВОРсрна, фото РТВИС
Претходни текстПред Судом БиХ свједочио Србин кога су тукли и везаног вукли трактором
Сљедећи текстЧавка промијенила вјеру због нове функције, Амиџић огорчен