Насловна Најновије Усвојен Извјештај о извршењу буџета у износу од 20.442.000

Усвојен Извјештај о извршењу буџета у износу од 20.442.000

187
0

Одборници Скупштине општине Источно Ново Сарајево, усвојили су данас извјештај о извршењу буџета за прошлу годину у износу од 20.442.000 KМ, а завршена је суфицитом већим од 300.000 KМ.

Начелник општине Јован Kатић, рекао је новинарима, да је и прошла година завршена са суфицитом од 348.296 KМ.

„Ако у обзир узмемо и оних 700.000 KМ предвиђених за покривање дефицита из ранијих периода, онда суфицит за прошлу годину износи 1.048.296 KМ. Битно је нагласити да су порески приходи у остварењу буџета износили само 42 одсто“, нагласио је Kатић.

Према његовим ријечима, остали приходи остварени су од развојних пројеката општине, прије свега, станоградње, регулационих планова, као и накнадом за ренту и уређење.

„Од тих прихода, више од 9.000.000 KМ буџетских средстава је уложено у капиталне развојне пројекте, којих је доста већ и завршено. Сматрам да смо били присутни у свакој мјесној заједници од Миљевића, Петровића, Тилаве, Топлика, Тврдимића до урбаног дијела“, истакао је Kатић.

Kатић је рекао и да је око 1.000.000 KМ утрошено за изградњу позоришта, те да апсолутно могу бити задовољни оствареним приходима и суфицитом.

Одборници су усвојили и Регулациони план „Центар један“, чиме су се стекли услови за изградњу концертне дворане и Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву.

„Kроз регулациони план отварамо потпуно нове просторе изградње, прије свега на мјесто `ТАТ` и `Ласта`. Усвајањем овог плана остварићемо доста прихода од ренте и уређења, који ће бити утрошени у развојне пројекте на подручју општине Источно Ново Сарајево“, рекао је начелник Kатић.

Одборник СДС-а Босиљка Дуњић рекла је да су из ове странке и раније упозоравали да нису задовољни извршењем буџета, као ни чињеницом да планирани капитални пројекти нису реализовани.

Дуњићева сматра да се проблеми у општинским јавним предузећима углавном пребацују на терет грађана, чиме се додатно компликују њихови финансијски проблеми.

ИЗВОРсрна, фото Palelive.com
Претходни текстСутра едукативно предавање „Оружје не штити, оружје убија“
Сљедећи текстСоколац: У школама одржано предавање о опасности од оружја