Насловна Најновије Усвојен ребаланс буџета општине Хан Пијесак у износу од 9.304.000 КМ

Усвојен ребаланс буџета општине Хан Пијесак у износу од 9.304.000 КМ

59
0

Одборници Скупштине општине Хан Пијесак данас су усвојили ребаланс буџета у износу од 9.304.000 КМ, чиме је буџетски оквир повећан за 1.115.000 КМ или 14 одсто.

Шеф општинског Одсјека за финансије Наташа Гавриловић рекла је да се ребалансу приступило због увођења Дома здравља „Др Миленко Наранчић“ у трезор од 1. октобра, као и планирања средстава гранта од УНДП-а за реконструкцију дијела зграде Дома здравља у Дом за стара лица.

Ребалансу се приступило и због планирања неутрошених намјенских средстава од накнаде од шума, повећања плата и осталих личних примања, те одређених корекција прихода, примитака, расхода и издатака усвојеног буџета за 2024. годину.

Такође, данас је одлучено да на свечаној сједници локалног парламента поводом Дана и славе општине Хан Пијесак Светог великомученика Пантелејмона, 9. августа, буду додијељене три Златне плакете, три златне значке и једна захвалница.

Признање „Златна плакета“ постхумно је додијељена доктору Љубивоју Шупићу за несебично пожртвовање у спасавању људских живота, залагање за пацијенте, као и директору „Електродистрибуције“ Пале Ацу Станишићу који је општини Хан Пијесак помогао изградњу алтернативног правца за напајање електричном енергијом.

Потпредсједник Скупштине општине Вјекослав Максимовић рекао је да ће признање „Златна плакета“ бити уручено и Јакову Ђурићу, за предани рад у Полицијској станици Хан Пијесак.

„Златне значке добиће за истакнути рад и допринос општој афирмацији општине у области планинарства и екологије Цвико Тодић, Бобан Матић и Тадија Тадић“, навео је Максимовић.

Захвалница ће бити додијељена за учињено хумано дјело и испољену солидарност Љубомиру Косорићу, који у сопственој организацији уређује спомен-обиљежја на подручју општине Хан Пијесак.

Одборници су данас усвојили и План утрошка средстава од накнаде од продаје шумских дрвних сортимената за 2024. годину планираних у износу од 1.597.590 КМ.

Највећи дио биће уложен у реконструкцију, адаптацију и опремање Дома за стара лица, субвенцију пољопривредним произвођачима, одржавање и функционисање водоводне инфраструктуре и канализационе мреже, те за одржавање и функционисање заједничке комуналне потрошње

ИЗВОРсрна
Претходни текстСО Соколац: Ријешити проблем рестрикција воде у љетњем периоду (Видео)
Сљедећи текст130 ученика из Српске у петодневној посјети Србији