Насловна Најновије Ускоро почиње манифестација „У сусрет љету“ (Фото)

Ускоро почиње манифестација „У сусрет љету“ (Фото)

110
0
u susret ljetu 500x500 cm

Свеобухватна манифестација названа „У сусрет љету“ почиње ускоро у општини Пале, а подразумијева велики број различитих културно-умјетничких и спортских догађаја који ће бити организовани на подручју ове општине и града Источно Сарајево.

„Планирамо максимално да се посветимо љетној туристичкој сезони која је у неком претходном периоду била неправедно запостављена. Прошле године смо почели са одређеним активностима, а ево већ ове године у општини Пале и граду Источно Сарајево ће бити организовано неколико изузетно важних манифестација, различитих догађаја, те концерт чувеног Дејана Петровића. Златни трубачи долазе у Пале и гарантују врхунски провод, а ја бих овом приликом позвао све туристе да погледају календар догађаја, те да дођу, уживају и забављају се у нашем граду“, рекао је директор Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Иконић.

Манифестација „ У сурет љету“ почиње крајем маја турниром у малом фудбалу посвећеном чети „Петар Пандуревић“ и борцима МЗ  Станица – Пале (од 31.5. до 8.6).

За 1. јун је планиран први Требевић трејл који организује СЕД „Орловача“ и Парк природе „Требевић“ уз покровитељство Града Источно Сарајево и градске туристичке организације.

Слиједи концерт дјечијих ансамбала неколико културно-умјетничких друштава у СПЦ „Пеки“ (4. јуна) у организацији КУД „Младост“ Пале, а од 7. до 9. јуна биће одржано Државно првенство БиХ у модерним плесовима, као и „Адреналински плесни викенд“ који организује плесни студио „Орион“ такође уз покровитељство Туристичке организације града Источно Сарајево.

Такође, дио тог викенда (8. јун) ће обљежити и „Термаг Challenge Race“ на Јахорини који организује хотел Термаг и ПСТ тим Јахорина.

Од 12. до 23. јуна одржаће се 62. традиционални Турнир у малом фудбалу Коран-Пале. Овај турнир сваке године привлачи све више посјетилаца и такмичара, а ове године побједнике очекује богат наградни фонд: 1. мјесто 8000 КМ, 2. мјесто 2000 КМ, 3. мјесто 1000 КМ, 4. мјесто 500 КМ.

У сврху промоције једне од најљепших паљанских пјешачких стаза коју је уредила Туристичка организација града Источно Сарајево, а која пролази од „Долине мира“, преко Голог Корана, до врела Миљацке, 23. јуна ће бити организована шетња „У ходу с природом“.

Истог дана ће на шеталишту бити приређена 25. „Конференција беба“ која је и настала у Палама, а сада се одржава широм Републике Српске. Организатор Конференције беба је КСЦ „Пале“.

Од 27. до 30. јуна биће организован надалеко познати паљански турнир у уличном баскету, тј. Међународни ФИБА 3×3 Lite quest турнир у уличном баскету. На турниру учествују екипе из различитих дијелова свијета, а побједнике очекују награде: 1. мјесто 5.000 КМ + слот за ФИБА 3×3 Challenger 2024. на шпанском острву Ланзароте, које припада архипелагу Канарских острва; 2. мјесто 1000 КМ, 3. мјесто 300 КМ и 4. мјесто 200 КМ, као и награде спонзора. Организатор овог турнира је УГ „3×3 – Више од игре“ – Пале уз покровитељство општине Пале и Туристичке организације града Источно Сарајево.

Другу годину заредом Туристичка организација града Источно Сарајево организује велике музичке догађаје поводом отварања љетне туристичке сезоне, овај пут уз концерт чувеног Дејана Петровића и Биг Бенда, који ће бити уприличен 28. јуна на Студенстком тргу од 21 час, а очекује се велики број гостију и различити пратећи догађаји.

Од 28. до 30. јуна на Јахорини ће бити уприличено неколико различитих догађаја у оквиру новог ФеЈС-а (Festival Jahorina Summer). То подразумијева Вински и гастро фестивал, панорамску вожњу гондолом, хајкинг са водичима, дневна ДЈ журка, пивски BBQ фестивал и још много тога. Организатор ФеЈС-а је УХ „Јахорина“ уз подршку Министарства Трговине и Туризма Републике Српске, ОЦ Јахорина и градске туристичке организације.

По први пут ове године у Палама ће 30. јуна бити организована градска бициклијада за велике и мале под слоганом „Сви у Пале да вртимо педале“, а то подразумијева дефиле бициклиста, тј. бициклистичку ревијалну вожњу по паљанским улицама. Поред тога, овог датума се очекује долазак бициклиста маратонаца који чак из Краљева долазе у Пале у оквиру „Чикер МТБ маратона“. Организатори бициклијаде су БК „Форис“ уз покровитељство градске туристичке организације.

Такође, из Источног Новог Сарајева, преко Требевића и Јахорине, па све до Зеленгоре организована је вожња четвероточкашима, тј. АТВ квадовима – 10. јубиларни АТВ сусрети 6. и 7. јула. Покровитељ ове манифестације је градска туристичка организација.

Дани љекобиља на Романији у организацији ПЕД „Романија“ и уз подршку Туристичке организације града Источно Сарајево и Планинарског савеза Републике Српске почињу 14. јула. 

Од 19. до 21. јула организован је Турнир у одбојци на Пијеску под покровитељством Туристичке организације Града и општине Пале. 

По први пут је Туристичка организација града Источно Сарајево направила јединствен календар догађаја којим се додатно унапређује љетна туристичка сезона у нашем граду. План је да ова манифестација постане традиционална, те да обједињује различите догађаје у јединствен програм. 

 

ИЗВОРртвис
Претходни текстАкција „Network“: Ухапшено пет особа због обљубе дјетета
Сљедећи текстУ основним школама у Источном Сарајеву све спремно за почетак нове школске године