Насловна Најновије Ускоро 3×3 спектакл у Источном Сарајеву

Ускоро 3×3 спектакл у Источном Сарајеву

65
0

Осми по реду турнир у баскету, а други у организацији Баскет клуба „3×3 Источно Сарајево“ биће одржан у трећем викенду јуна, 15. и 16. на терену у парку „Гаврило Принцип“.

Један од организатора турнира, Стефан Којић, истиче да је 12 екипа већ пријавило учешће, а очекује се у седмици пред турнир још пријава.

– Турнир ће се одржати на кошаркашком терену у парку Гаврило Принцип, а уколико временски услови буду неповољни, турнир ће се одржати у дворани на Тргу Србија. Ове године, турнир се налази на мапи 3×3 МаxБет лиге и први је турнир у календару ове лиге која броји 12 градова. Тренутно имамо 12 пријављених екипа за турнир, а у наредним данима очекујемо још пријава на турнир, рекао нам је Којић, па додао:

– Осим такмичарског дела, на турниру ће бити и ревијални део – утакмица ветерана и хуманитарно шутирање за 3 поена у паровима. Пријава за такмичење у шутирању износи 10 КМ, а сва прикупљена средства на турниру биће прослеђена организацији која је покренула акцију „За срећна лица српске деце“ – подршку српској деци са Косова и Метохије која ће боравити на подручју општине Источно Ново Сарајево у периоду од 22. јуна до 29. јуна.

Осим баскета, како то и предстојећи дани налажу биће праћено и Европско првенство у фудбалу, те је организовано гледање утакмице Србија – Енглеска.

– У сарадњи са генералним спонзором турнира општином Источно Ново Сарајево, другог дана турнира након великог финала, биће организовано заједничко гледање фудбалске утакмице између репрезентација Србије и Енглеске. Велико финале ће почети у 20 часова, након чега следи церемонија доделе награда, а од 21 час заједничко гледање утакмице. Велику захвалност дугујемо свим спонзорима који другу годину препознају наше амбиције и напоре да турнир учинимо што бољим, а без чије подршке организација турнира не би била могућа.

Којић позива све суграђане, али и оне који то нису, а воле баскет, да дођу идућег викенда и уживају у сјајном такмичењу.

– Остаје ми још да пренесем поруку нашим суграђанима, позивам вас да својим присуством увеличате турнир у уличном баскету и да се по завршетку истог дружимо и заједно гледамо отварање Европског првенства наше репрезентације Србије.

ИЗВОРSportDC
Претходни текстЏиу џицу клуб „Јахорина“освојио 45 медаља и прво мјесто у генералном пласману екипа у Будви
Сљедећи текстЕмисија „Пулс града“, 9.6. (Видео)