Насловна Најновије Успјешан почетак године у области домаће производње за компанију Бинго

Успјешан почетак године у области домаће производње за компанију Бинго

49
0

Компанија „Инграм“ д.д. Сребреник је у 2022. години успјешно комплетирала имплементацију стратешког плана развоја, са циљем увођења нових производних програма, што је водило повећању квалитете производа, ширењу на нова тржишта и суштинском процвату компаније.

Читав процес је покренут у мају 2018. године, када је највећа пословна групација Бинго Гроуп постала већински власник ове изузетно важне компаније за “сребренички крај”. Снажан инвестицијски замах у развоју Инграма је тиме ишао доста лакше, јер су уложена значајна финансијска средства како би се пословање компаније, али и услови рада унаприједили. Само у изградњу фабрике бетонске галантерије, која заузима површину од 3.500 м², и набавку аутоматизоване линије за производњу бетонске галантерије, већински дионичар „Бинго“ је инвестирао 10 милиона КМ.

Прва улагања су била у механизацију и дроблична постројења која су била у знатно лошем стању, а у 2022. години инвестиције смо усмјерили у изградњу објекта за бетонску галантерију у којој се налазе аутоматизоване машине које произведу око 800 до 1000 метара квадратних разних елемената, па се тако у једној смјени данас произведе шест пута више него је то било раније.“, истакао је Златко Ђедовић, директор Инграм д.д. Сребреник.

Данас, након „Бинго“ инвестиције у „Инграм“ д.д. Сребреник, ова компанија упошљава више од 180 радника у три организационе јединице: рудник кречњака, фабрика кречане и фабрика бетонских елемената. Производња каменог агрегата у каменолому износи око 800.000 тона на годишњем нивоу. Тренд континуираних улагања у компанију Инграм се настављају и у наредним годинама, а намјера је унапређење постојећих капацитета и постизање веће ефикасности.

Фирма „Инграм“ д.д. Сребреник основана је 1961. године као жељезнички каменолом. Прве активности експлоатације камена на каменолому „Дреник“ у Сребренику почеле су 1959. године. На почетку свог рада „Инграм“ д.д. Сребреник био је оријентисан само на производњу туцаника за изградњу и одржавање жељезничке и путне инфраструктуре. Након прве деценије рада, фирма почетком 70-тих година отвара Фабрику креча и Фабрику бетонских производа.

 

ИЗВОРРТВИС
Претходни текстВишковић са надлежнима поводом најављених обилних падавина
Сљедећи текстСнијег завијао Словенију, затворени одређени путеви