Насловна Најновије Ухапшени припадници криминалне групе Звицера, Шарића и Беливука

Ухапшени припадници криминалне групе Звицера, Шарића и Беливука

299
0

Начелник Управе криминалистичке полиције МУП-а Србије Нинослав Цмолић рекао је на конференцији за новинаре рекао да су кривичне пријаве поднесене против 18 особа, истичући да су организатори криминалне групе Радоје Звицер, Дарко Шарић и Вељко Беливук.

У међународној полицијској акцији „Вертикала“ ухапшени су Милинко Брашњевић, Душан Јовановић Гиба, Драган Томић звани Војник, Владимир Војновић, Слободан Вујачић, Владимир Мандић, Наташа Дедић, Раде Стојићевић и Рабин Абаз због четири убиства у Грчкој, почињена 2020. године, речено је из МУП-а Србије.

Цмолић је навео да кривична пријава обухвата и Ратка Живковића, Милована Здравковића званог Тег и друге.

Ухапшена лица осумњичена за умијешаност у убиства Стевана Стаматовића и Игора Дедовића у Атини, као и ликвидације Алана Кожара и Дамира Хаџића на Крфу.

Према његовим ријечима, ухапшенима се на терет стављају удруживање ради вршења кривичних дјела, два тешка убиства и тешко убиство у покушају.

Цмолић је рекао да је полиција Србије акцију извела у сарадњи са припадницима Безбједносно-информативне агенције Србије, као и полицијским службама Републике Српске, БиХ, Грчке и Шпаније.

Он је открио да је Брашњовић приведен у Шпанији, а Абаз у Грчкој, док су сви остали лишени слободе на територији Србије.

ИЗВОРСрна
Претходни текстКалинић: Игнорисати 1. март који је резултат ревизије историје
Сљедећи текстВише од 280 кандидата за Нобелову награду за мир