Насловна Најновије Учесници конференције „Интеграција регионалне туристичке понуде и развој локалних производа – Семберија,...

Учесници конференције „Интеграција регионалне туристичке понуде и развој локалних производа – Семберија, Бирач и Мајевица“ посјетили Ски-центар „Игришта“

65
0

 Учесници данашње конференције у Власеници под називом „Интеграција регионалне туристичке понуде и развој локалних производа – Семберија, Бирач и Мајевица“ посјетили су Ски-центар „Игришта“ на планини Јавор који ће од наредне године радити пуним капацитетом и нагласили да „Игришта“ треба да раде 365 дана у години и да су мотор развоја привреде, индустрије и саобраћаја, не само регије Бирач, већ и шире.

Посјетиоци су нагласили да су „Игришта“ ваздушна бања и да је планински туризам на првом мјесту, те љепоте овог подручја треба искористити јер је то бренд који треба понудити гостима.

Закључено је да ће, осим Јахорине, Ски-центар „Игришта“ постати главна карика у развоју туризма у Републици Српској.

Прошле године у Ски-центру „Игришта“ у рад је пуштен шестосјед дужине 820 метара чији је капацитет до 3.500 скијаша на час.

Влада Републике Српске је половином 2020. године одлучила да Олимпијском центру „Јахорина“ да на управљање „Игришта“ на период од 30 година.

Ски-центар посјетили су министар привреде и предузетништва Републике Српске Војин Митровић, предсједник Подручне привредне коморе Бијељина Стево Савић, предсједник Регионалне привредне коморе у Лесковцу Горан Јовић, као и представници Олимпијског центра „Јахорина“, те представници институција и привредних друштава.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСкупштина општине Трново усвојила је данас извјештај о извршењу буџета за прошлу годину
Сљедећи текстПодршка Фудбалског савеза Републике Српске ФК „Дрина ХЕ“