Насловна Најновије У акцији “Уно“ одузети експлозив, оружје и муниција

У акцији “Уно“ одузети експлозив, оружје и муниција

53
0

Припадници Управе МУП-а Српске за борбу против тероризма и екстремизма, извршили су претресе станова, других просторија и покретних ствари на седам локација на подручју Костајнице, Козарске Дубице и Градишке, те одузели оружје, експлозив, муницију и мобилне телефоне.

Претреси су извршени јуче у оквиру акције „Уно“ којом је обухваћено шест лица, а пронађено је и одузето двије аутоматске пушке М 70, један ПАП М59/66, четири преправљене пушке – кратежа, једна пушка М 48, једна малокалибарска пушка, двије зоље, осам ручних бомби, 1,5 килограм експлозива, два пиштоља, већа количина муниције различитог калибра и мобилни телефони, саопштено је из МУП-а.

Након документовања и комплетирања предмета, надлежним тужилаштвима биће достављени извјештаји о извршеним кривичним дјелима недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Активности у оквиру акције „Уно“, врше се у сарадњи са припадницима полицијских управа Приједор и Градишка, под надзором окружних јавних тужилаштава Приједор и Бањалука, а по наредбама основних судова у Градишци, Новом Граду и Козарској Дубици.

ИЗВОРсрна
Претходни текстТоплотни талас до недјеље, идуће седмице киша
Сљедећи текстКустурић: Јаки удари вјетра онемогућавају гашење пожара на Тјентишту