Насловна Најновије У дјечијем одјељењу Матичне библиотеке Источно Сарајево обиљежен Свјетски дан читања бајки

У дјечијем одјељењу Матичне библиотеке Источно Сарајево обиљежен Свјетски дан читања бајки

159
0

У Дјечијој библиотеци Источно Сарајево данас је читањем неких од најпознатијих свјетских и српских народних бајки, обиљежен Свјетски дан читања бајки, као једна од активности којом настоје да подстакну дјецу на редовно читање и посјећивање библиотеке.

Директор Матичне библиотеке Источно Сарајево Наташа Кулашинац указала је на значај читања бајки и редовно довођење дјеце у библиотеку, истакавши да дјеца кроз читање бајки усвајају моралне принципе и разликовање доброг од лошег.

„Уз читање бајки развијају се дјечија машта, концентрација, вјештине говора и слушања, те им и рјечник постаје богатији“, објаснила је Кулашинац, додајући да читање подстиче и на проширивање дјечијих видика.

Неке од бајки које се читају данас у овој библиотеци су „Успавана љепотица“, „Пепељуга“, „Три прасета“, „Принцеза на зрну грашка“, „Сњежана и седам патуљака“, „Трнова ружица“, „Мачак у чизмама“, „Ружно паче“, а ту је и избор из најљепших српских народних бајки „Аждаја и царев син“, „Чардак ни на небу, ни на земљи“, „Биберче“, „У цара Тројана козје уши“ и најљепших бајки свијета, руских, индијских, египатских, њемачких, алжирских и шпанских.

Свјетски дан читања бајки незванично се обиљежава 26. фебруара.

ИЗВОРРтвис
Претходни текстМанифестација „Капор: чувар адресе“ први пут у Источном Сарајеву
Сљедећи текстМађарски парламент ратификовао споразум о ступању Шведске у НАТО