Насловна Вијести Република Српска У Миљевићима идентификовано 11 жртава несталих на подручју Сарајева

У Миљевићима идентификовано 11 жртава несталих на подручју Сарајева

531
0

Посмртни остаци 11 жртава протеклог рата, несталих на подручју Сарајева током 1992. и 1993. године, идентификовани су данас у Спомен-костурници „Миљевићи“, саопштено је из Института за нестала лица БиХ.

Посмртни остаци двије жртве данас су идентификовани први пут, док је у осталим случајевима ријеч о идентификацији дијелова посмртних остатка жртава које су у ранијем периоду већ идентификоване.

Данас су званично идентификовани Младен /Петра/ Мрђа који је био 1955. годиште, из мјеста Црномерец – Загреб и Бранка /Рада/ Мрђа, рођена 1953. године из Фоче.

Обоје су нестали 26. јуна 1992. године у Сарајеву. Посмртни остаци су им ексумирани на локалитету „Гај“ у Сарајеву 24. новембра 1993. године, а реексхумирани 27. новембра 1998. године са помоћног стадиона „Кошево“ у Сарајеву.

Ради реасоцијације, данас су идентификовани и посмртни остаци Војка /Живојина/ Балотића, Наде /Гаврила/ Биберџић, Предрага /Жарка/ Гојковића, Самира /Ибрахима/ Хасанбеговића, Драшка /Васе/ Вукосава, Стеве /Михајла/ Зарића, Стојана /Јефте/ Жуже, Бранислава /Обрада/ Чабака и Марка /Симе/ Бошковића.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЖељезница из Трнова једина пријављена за Регионалну лигу Републике Српске група „Југ“
Сљедећи текстКонференција беба у Источном Новом Сарајеву (ВИДЕО)