Насловна Најновије У Палама промовисано 188 дипломаца првог и другог циклуса студија Филозофског факултета

У Палама промовисано 188 дипломаца првог и другог циклуса студија Филозофског факултета

94
0

На Палама је данас промовисано 188 дипломаца првог и другог циклуса студија Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Декан Филозофског факултета Драга Мастиловић, рекао је да су у оквиру манифестације „Дани Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву“, промовисана 164 студента првог циклус студија и 24 студента мастер студија из 17 различитих области које образује ова установа из хуманистичких, друштвених и природно-математичких наука.

Он је истакао да је овај факултет поносан на чињеницу што промовишу још једну генерацију студената, која ће бити снага Републике Српске у наредном периоду.

Студент генерације на студијском програму психологије са просјеком 9,73 Катарина Марковић, рекла је новинарима, да је задовољна студирањем и оним што је научила за четири године.

Марковићева је тренутно на мастер студијама психологије на Филозофском факултету на Палама, а приправнички стаж одрађује у Лозници.

Мастер историје са просјеком 9.00 Владимир Гавриловић, рекао је да је тема коју је одбранио била „Драгачево у Другом свјетском рату“ јер је он са простора општине Лучани из Србије.

Гавриловић је поручио студентима да уписују мастер и проширују своја знања.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић, истакао је да је Филозофски факултет на Палама, значајан за Универзитет у Источном Сарајеву и да је кадар који се школује неопходан сваком друштву, па и Републици Српској.

Он је додао да се на Универзитету у Источном Сарајеву, реализују 112 студијска програма.

Филозофски факултет Пале, данас је уручио повеље и захвалнице институцијама и појединцима који су заслужни за промоцију Факултета.

Промоцији су присуствовали декани и продекани Универзитета у Источном Сарајеву, представници града Источно Сарајево, начелник општине Пале Бошко Југовић, свештенство Српске православне цркве, као и личности из јавног и политичког живота.

Манифестација „Дани филозофског факултета“ трајаће до недјеље, 21. маја, када ће ова високообразовна установа прославити крсну славу Светог Јована Богослова.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЋосић: „Немам право да изиграм повјерење народа који ме је бирао два пута у посљедње три године“
Сљедећи текстДодик: СНСД је снажна партија, има више кандидата за министра финансија у Савјету министара