Насловна Најновије У Сарајеву ваздух врло нездрав

У Сарајеву ваздух врло нездрав

168
0

У Сарајеву је ваздух врло нездрав, па из Владе Кантона Сарајево апелују да грађани избјегавају боравак напољу.

Из Владе Кантона Сарајево наводе да је квалитет ваздуха погоршан у већем дијелу Кантона, али је бољи него претходног дана.

– Обољели од плућних болести и болести срца, труднице, дјеца и старији, морају избјегавати било какве активности током боравка напољу – наводи се у саопштењу и додаје да и сви остали не би требали да се излажу већим активностима на отвореном.

Временске прилике и даље не погодују квалитету ваздуха, а у вечерњим часовима поново се очекује акумулирање загађујућих честица.

Влада Кантона Сарајево јуче је издала упозорење на повећану концентрацију загађујућих материја у ваздуху у овом кантону и потребу примјене интервентних мјера.

Постројења за производњу топлотне енергије, снаге веће од 50 киловат-часова, која користе чврста и течна горива, дужна су да смање температуру у просторијама које загријавају за минимално два степена Целзијусова.

Забрањено је и извођење грађевинских радова на отвореном простору који продукују емисију прашине у вазух, као и кретање у зони А аутомобила и теретних возила чији мотори имају норму „евро два“ или мању.

ИЗВОРСрна
Претходни текстНајава „Сеоским сокацима“ – гост Недељко Жугић (Видео)
Сљедећи текстТрново, усвојени Нацрт ребаланса овогодишњег буџета и Нацрт буџета за наредну годину (Видео)