Насловна Вијести У слијетању пољског аутобуса у Хрватској погинуло 12 особа (ФОТО)

У слијетању пољског аутобуса у Хрватској погинуло 12 особа (ФОТО)

43
0

У саобраћајној несрећи приликом слијетања аутобуса пољских регистарских таблица са ауто-пута у Хрватској погинуло је 12 путника, 32 су повријеђена од којих је 19 тешко, рекао је данас хрватски министар здравља Вили Берош.

У вараждинској болници је смјештено 11 повријеђених, од којих је пет њих са тежим повредама на Одјељењу интензивне његе.

Берош је додао да су у Чаковцу двије пацијенткиње, које су лакше повријеђене, а у Клиничко-болничком центру Загребу је шест повријеђених са тешким повредама.

– Једна особа је преминула. Једна пацијенткиња је на на операцији која још траје и трајаће дуго јер се ради о вишеструким повредама са стањем животне угрожености – додао је Берош.

Тешка саобраћајна несрећа у Хрватској (фото: EPA-EFE / Ivan Agnezović)

Он је додао да је на Трауматологији и болници „Сестре милосрднице“ осам болесника, четворо у Јединици интензивног лијечења, двоје у операцијској сали, а двоје на обради.

– У Дубрави су шесторо тешко повријеђених, на операцији су двоје – каже Берош.

Тешка саобраћајна несрећа у Хрватској (фото: EPA-EFE / Ivan Agnezović)

Он је истакао да раде све могуће како би збринули све повријеђене путнике, а да око 15.00 часова у Загреб долази и пољски колега па ће заједно обићи повријеђене.

Берош је рекао да је ова саобраћајна несрећа резултат екстремног саобраћаја на путевима у Хрватској и да је реакција хитних служби била на висини.

Аутобус је кренуо из мјеста у близини Варшаве, а ријеч је о групи која је планирала отићи на ходочашће у Међугорје, преносе хрватски медији.

Према непотврђеним информацијама, сумња се да је возач заспао за воланом.

ИЗВОРртрс/агенције
Претходни текстПредвиђено да дионица Бијељина-Рача буде у фунцији најкасније за три године
Сљедећи текстИзложба рукотворина Удружења грађана „Пробуди се“ (ВИДЕО)