Насловна Најновије У Србији ванредно у пет општина, евакуисано 30 људи

У Србији ванредно у пет општина, евакуисано 30 људи

112
0

Снијег који је два дана падао у Србији изазвао је проблеме широм земље, а најкритичније је у општинама Ивањица, Нова Варош, Бабушница и Црна Трава, гдје је проглашена ванредна ситуација, која је на снази и на дијелу подручја Врања.

Помоћник начелника Управе за ватрогасно-спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Србије Милош Миленковић рекао је јутрос за РТС да су припадници тог сектора за два дана евакуисали 30 и спасили 17 особа.

Миленковић је објаснио да становништво на подручју Новог Пазара, Пријепоља, Сјенице, Прибоја, Ивањице, Сврљига, Књажевца, Власотинца и Бабушнице има проблема са струјом због снијега, али да екипе раде на отклањању кварова.

Он је навео да су путеви углавном проходни, те навео да и даље има мањих потешкоћа у саобраћају у општинама Сјеница, Тутин и Бабушница, гдје екипе раде на прочишћавању путних праваца.

– Смирује се ситуација, али смо и даље у пуној приправности и спремни да реагујемо – рекао је Миленковић.

Из Јавног предузећа „Путеви Србије“ саопштено је да су путеви првог и другог приоритета проходни, али да на појединим путевима има до 10 центиметара снијега.

Непропходни су путеви трећег приоритета Предејане-Црна Трава, Куманица-Преко Брдо-Дуга Пољана, Одвраћеница-Преко Брдо-Кути и Рашка-Кути-Одвраћеница.

Путеви су непроходни и у општини Црна Трава, гдје је већина насеља завејано и до њих не може да се допре, док школе у појединим мјесним заједницама неће радити два дана.

Командант Општинског штаба за ванредне ситуације у Црној Трави Славољуб Благојевић оцијенио је да путеви неће моћи бити рашчишћени ни у наредних седам дана, јер општина нема довољно механизације.

Према његовим ријечима, без струје је још 200 становника у двије мјесне заједнице.

ИЗВОРртрс
Претходни текстМјесец борбе против болести зависности
Сљедећи текстАТП: Ђоковић започео 401. недјељу на првом мјесту