Насловна Вијести У Српској плате увећане за 100 КМ

У Српској плате увећане за 100 КМ

127
0

Народна скупштина Републике Српске усвојила је сет закона о повећању плата у Српској којим се платни коефицијенти увећавају у одређеном проценту тако да сви запослени остваре увећање плате од 100 КМ.

Ово је једна од мјера Владе Републике Српске која доприноси привредном расту и повећању плата радника, као и побољшању економско-социјалног положаја запослених.

Усвојени су по хитном поступку Закон о платама запослених лица у јавним установама у области здравства Републике Српске, Закон о платама запослених у јавним службама Српске, Закон о измјенама Закона о платама запослених у области високог образовања и студентског стандарда Републике и Закон о измјенама Закона о платама запослених у основним и средњим школама и ђачким домовима.

По хитном поступку усвојени су и Закон о измјени Закона о платама запослених у области културе Републике Српске, Закон о измјенама Закона о платама запослених у органима управе, Закон о измјенама Закона о платама запослених у Министарству унутрашњих послова Републике и Закон о измјенама Закона о платама запослених у институцијама правосуђа Српске.

Посланици су усвојили и одлуку о дугорочном задуживању Републике Српске за ову годину.

Фото: РТРС

Прије гласања, заклетву у Народној скупштини Републике Српске положили су новоизабрани судија Уставног суда Републике Српске Иванка Марковић и Омбудсман за дјецу Гордана Рајић.

Фото; РТРС

Након гласања, потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић окончао је посебну скупштинску сједницу.

ИЗВОРртрс
Претходни текстКомисија за утврђивање штете од сутра на терену
Сљедећи текстСутра сунчано и топло