Насловна Најновије У току претрес зграде сарајевске општине Стари Град

У току претрес зграде сарајевске општине Стари Град

237
0

Федерална управа полиције од јутрос претреса зграду општине Стари Град у Сарајеву, у наставку акције „Старт“, потврђено је Срни из Тужилаштва Kантона Сарајево.

Акцијом „Старт“ до сада је обухваћено више физичких и правних лица, осумњичених за организовани криминал и злоупотребе у вишемилионским износима.

Из кантоналног Тужилаштва наводе да тренутно нема ухапшених лица, а да ће више информација бити доступно током дана.

Претрес се врши по наредби Kантоналног суда у Сарајеву.

У оквиру акције „Старт“ половином маја ухапшено је седам лица, међу којима су начелник сарајевске општине Стари Град Ибрахим Хаџибајрић, Сеид Хаџибајрић, Алма Дестановић, Мехмед Дедић, Емина Рого и Елмедин Kаришик.

Полиција је недавно извршила претресе више од 20 локација на подручју сарајевских општина Стари Град, Ново Сарајево, Вогошћа и Илиџа и том приликом је одузета документација, одређена количина новца, скупоцјени накит и неколико аутомобила.

Из Тужилаштва БиХ су раније саопштили, да се активности реализују у координацији са Европолом, а односе се на кривична дјела организовани криминал, прање новца као и коруптивна кривична дјела злоупотребе службеног положаја, примање и давање дара.

ИЗВОРсрна, фото I. L./Klix.ba
Претходни текстПозив на предузимање превентивних мјера заштите од бујичних поплава
Сљедећи текст“Крст-ић“ – филм о егзодусу сарајевских Срба