Насловна Uncategorized У уторак заклетву полажу нови посланици, Додик и Цвијановићева

У уторак заклетву полажу нови посланици, Додик и Цвијановићева

73
0

Конститутивна сједница Народне скупштине Републике Српске биће одржана у уторак, 15. новембра, када ће заклетву положити посланици новог сазива, те новоизабрани предсједник Српске Милорад Додик и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

Лидер Уједињене Српске Ненад Стевандић, који је кандидат за предсједника Скупштине, рекао је да је данас договорено да сједница почне у 12.00 часова.

„Сједница ће имати свечани карактер и очекујемо госте из Србије, те представнике дипломатског кора“, рекао је Стевандић новинарима у Бањалуци након састанка представника парламентарних странака у функцији припреме конститутивне сједнице Скупштине новог, 11. сазива.

Он је истакао да је најважнија политичка и економска стабилност Републике Српске, као и да је позитивно то што ће српски члан Предсједништва БиХ положити заклетву у Народној скупштини, чиме се наставља тренд јачања комуникације.

„Најважније мјесто у Републици Српској су њене институције, јер је изворни легитимитет српских представника у заједничким институцијама везан за Српску“, рекао је Стевандић и додао да је задатак надлежних органа и правосуђа да процесуирају све оне за које евентуално постоје докази да су вршили малверзације током недавних избора.

Представници опозиције /ПДП и Листе Небојше Вукановића „За правду и ред“/ рекли су новинарима да од новог руководства Народне скупштине очекују да се у парламенту омогући отворен дијалог, те једнакост посланика.

Они су пручили да ће и даље инстирати на темама које се односе на, како кажу, „малверзације представника власти“, а поготово нерегуларности током протеклих избора.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУхапшено 17 припадника криминалне групе блиске кавачком клану
Сљедећи текстСутра умјерено до претежно облачно