Насловна Најновије У Храму Светог Саве у Београду молебан за Србију и Републику Српску;...

У Храму Светог Саве у Београду молебан за Србију и Републику Српску; Патријарх Порфирије: Молимо за јединство и саборност српског народа (ФОТО/ВИДЕО)

427
0
Молимо за јединство и саборност српског народа, као и за мир међу свим народима, рекао је патријарх Порфирије у бесједи, након молебана за Србију и Републику Српску.
 
Храм Свето Саве - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Молебан је служен у склопу обиљежавања Свесрпског сабора.

– Када знамо ко смо и када чувамо свој православни начин живота, онда јесмо способни и да разумијемо једни друге. Да разумијемо друге и другачије. Да их прихватамо и да ступамо у дијалог – навео је патријарх Порфирије.

 

У Храму Светог Саве у Београду служен молебан за Србију и Републику Српску
 
У Храму Светог Саве у Београду служен је молебан за Србију и Републику Српску. Молебан се служи у склопу обиљежавања Свесрпског сабора.
May be an image of 8 people
 
Молебан служи патријарх српски Порфирије.
May be an image of 5 people and text
May be an image of 5 people

Молебану присуствују предсједници Републике Српске Милорад Додик и Србије Александар Вучић, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједници скупштина Српске и Србије Ненад Стевандић и Ана Брнабић, премијер Радован Вишковић и Милош Вучевић, министри у двије владе, представници Срба из региона.

Присутни су и бројни вјерници који су дошли да се помоле за Српску и Србију и за сав српски народ да живи у слози и миру.

May be an image of 5 people

May be an image of 5 people

https://youtu.be/yFD9gIolmA0
ИЗВОРртрс
Претходни текстОбиљежавање 32 године од страдања 14 бораца чете „Петар Пандуревић“
Сљедећи текстВучић: Молимо се да све неслоге остану иза нас и да пошаљемо поруку мира и љубави