Насловна Најновије “Фолксваген“ упозорио на могуће затварње фабрика у Њемачкој

“Фолксваген“ упозорио на могуће затварње фабрика у Њемачкој

137
0

„Фолксваген“ је саопштио да више не може да се искључи могућност затварања фабрика у Њемачкој, док тражи начине да уштеди неколико милијарди евра у покушају да смањи трошкове.

Произвођач аутомобила сматра да су једна велика фабрика возила и једна фабрика компоненти у Њемачкој застарјеле, саопштио је њен раднички савјет и обећао „жесток отпор“ плану извршног одбора.

„Фолксваген“ је саопштио да се осјећа принуђеним да прекине програм заштите радних мјеста, који је на снази од 1994. године и који спречава отпуштање радника до 2029. године.

FOLKSVAGEN NA IVICI AMBISA! Direktor automobilskog giganta upozorio: DANI SU NAM ODBROJANI!

„Ситуација је изузетно напета и не може се превазићи једноставним мјерама за смањење трошкова“, навео је генерални директор „Фолксвагена“ Томас Шефер у писаној изјави.

Он је додао да ће све мјере бити размотрене са радничким савјетом.

„Фолксваген“, који остварује већину продаје возила ове аутомобилске групације, први је подвргнут смањењу трошкова с циљем да уштеди десет милијарди евра до 2026. године.

Управа покушава да рационализује потрошњу, да би компанија преживјела прелазак на електричне аутомобиле.

„Тешко економско окружење, нови конкуренти у Европи и опадајућа конкурентност њемачке привреде, довели су до тога да овај произвођач аутомобила мора да се више потруди“, рекао је извршни директор „Фолксваген групе“ Оливер Блуме.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстУ четвртак трибина “Шта Пале и Паљани имају од Јахорине?“
Сљедећи текстМеђу четири погинуле особе код Какња, познати привредник и његов брат