Насловна Најновије Фонд за дјечију заштиту: Новчана подршка за дјецу и породице поводом „Дјечије...

Фонд за дјечију заштиту: Новчана подршка за дјецу и породице поводом „Дјечије недјеље“

313
0

У складу са Програмом које је донијело Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске обиљежава се „Дјечија недјеља“ у Републици Српској у 2023. години, саопштено је из Фонда за дјечију заштиту.

Циљ је подстицање и организовање разноврсних културно-образовних, рекреативних и других манифестација посвећених дјеци и предузимања других мјера за унапређење развоја дјечије заштите

Манифестација „Дјечија недјеља“ одржаће се у периоду од 02 до 08. октобра 2023. године, под заједничким слоганом: „Другарство чувајмо, љубав његујмо“.

Током трајања „Дјечије недјеље“ Фонд за дјечију заштиту Републике Српске је узео активно учешће и дао свој допринос унапређењу друштвене бриге о дјеци и породицама са дјецом у Српској.

Фонд за дјечију заштиту обезбиједио је новчану подршку за породице кориснике права на додатак на дјецу чији је развој осујећен неповољним породичним, социјалним и здравственим приликама, и то за дјецу под старатељством; породице са троје и више дјеце са сметњама у развоју и новорођене тројке у периоду од „Дјечије недјеље 2022. године“ до „Дјечије недјеље 2023.године“.

За поменуте категорије новчана подршка ће се извршити 03. октобра 2023.године.

Такође, обезбијеђене су награде за дјецу из ЈУ Дома за дјецу и омладину без родитељског старања „Рада Врањешевић“ и Удружење грађана „Дајте нам шансу – Звјездице“, чији су ликовни радови проглашени најбољим (прва три мјеста) у припремним активностима обиљежавања Дјечије недјеље, односно израде идејног рјешења плаката поводом одржавања Дјечије недјеље.

Исто тако, подржаће се установе и организације које су у претходном периоду реализовале активности у циљу унапређења положаја дјеце вулнерабилних категорија.

У сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите Српске припремљен је промотивни плакат поводом обиљежавања „Дјечије недјеље“ који је достављен јавним установама и невладиним организацијама, у чијем су фокусу дјеца са подручја Српске.

Циљ обиљежавања поменутих активности, на нивоу републичких установа, су промоција, едукација, очување и унапређење здравља дјеце, образовања, инклузивног образовања, васпитања, културе и спорта, заштита дјеце без родитељског старања, те заштита дјеце од свих облика насиља.

ИЗВОРртрс
Претходни текстЛазару Јанићијевићу 30 дана кућног притвора
Сљедећи текстКошарац: Ниједан закон неће бити усвојен док се не усвоји закон о Уставном суду