Насловна Најновије Формиран предмет у вези са списком људи који су живи, а уписани...

Формиран предмет у вези са списком људи који су живи, а уписани као сребреничке жртве

43
0
Окружно јавно тужилаштво Бијељина формирало је предмет у вези са списком из ЦИПС-а људи за које се наводи да су живи, а уписани да су као жртве страдале у Сребреници, речено је у овом тужилаштву.
 

Тужилаштво је формирало предмет 12. јуна.

Овај предмет је заведен као догађај, а поступајући тужилац ће наложити предузимање свих мјера ради утврђивања чињеница и околности предметног догађаја, рекли су у бијељинском Тужилаштву.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је раније да су на надгробним плочама у Меморијалном центру у Поточарима уписана имена људи који су живи и који се налазе у специјалној евиденцији ЦИПС-а у БиХ, те је на конференцији за новинаре у Сребреници показао списак из ЦИПС-а на којем се налазе 87 лица која су жива, а чија су имена подведена под жртве злочина у Сребреници.

Срна је објавила списак 87 лица чија су имена уклесана на спомен-плочама у Меморијалном центру, а евидентирана су у новој бази ЦИПС-а.

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић раније је изјавио да је на спомен-обиљежју у Поточарима уписано 816 имена која се никада нису водила у пријератној бази грађанских стања, евиденцији као што је данашњи ЦИПС. 

ИЗВОРртрс
Претходни текстЦИК „извукао“ Вуковића, упркос одлуци Народне скупштине Републике Српске
Сљедећи текстВишковић: ЦИК постао још јачи инструмент у рукама западних амбасада