Насловна Најновије ФСБ спријечио атентате на тројицу високих војних званичника Русије

ФСБ спријечио атентате на тројицу високих војних званичника Русије

45
0

Официри Федералне Службе Безбједности Русије спријечили су покушај украјинских специјалних служби да дигну у ваздух три висока руска војна званичника у Москви, саопштио је Центар за односе са јавношћу ФСБ.

– Федерална служба безбједности Руске Федерације спријечила је покушај украјинских специјалних служби да изврше терористичке нападе на три висока војна лица Министарства одбране Руске Федерације у граду Москви – наводи се у саопштењу.

Украјинске обавјештајне службе контактирале су једног од чланова посаде брода, предлажући му да изведе терористички напад.

Приведен је држављанин Русије рођен 1994. године, који је, по налогу украјинске војне обавјештајне службе, „путем курирских служби организовао испоруку три експлозивне направе велике снаге, маскиране у паковању поклона, на адресе становања у Москви начелника ресора руског министарства одбране – напомиње ФСБ.

Ухапшени је признао да га је у мају 2024. регрутовао службеник украјинске војне обавјештајне службе и да је пристао да за новчану надокнаду изврши задатке везане за припрему терористичких напада на руску територију.

Експлозивне направе је требало да буду детониране након што курири пријаве доставу пакета примаоцима, додала је обавјештајна служба.

Главнокомандујући Истражног комитета Руске Федерације против руског држављанина покренуо је кривични поступак по предмету покушаја терористичког напада и недозвољене трговине експлозивом и експлозивним направама.

ИЗВОРsputniknews.com
Претходни текстХоландија и Енглеска за финале Европског првенства
Сљедећи текстБећковић: Кочићев народ је непобједив, а он један од „најживљих“ српских писаца