Насловна Најновије Фудбалски клубови Црвена звезда и Славија потписали споразум о сарадњи

Фудбалски клубови Црвена звезда и Славија потписали споразум о сарадњи

50
0

Фудбалски клубови Црвена звезда и Славија из Источног Сарајева потписали су данас споразум о пословно-техничкој сарадњи. Споразум је дио данашњег Свесрпског сабора Србије и Републике Српске, а потписали су га генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић и градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић.

– Звезда је поносна што учествује у Свесрпском сабору. Звезда је симбол српства, увијек била и биће. Данас ћемо потписати споразум са нашим пријатељима из фудбалског клуба Славија из Источног Сарајева. Имали смо увијек лијепу сарадњу. Одиграли смо утакмицу поводом 100 година постојања клуба из Сарајева – рекао је Терзић на свечаности на стадиону Рајко Митић.

– Заједно са народом у Републици Српској славимо дуплу круну, наш караван редовно посјети све градове. Поносни смо на успјехе на спортском терену, али и због тога што огромна већина грађана Републике Српске навија за Звезду и пружа нам подршку. Зато имамо додатну обавезу јер знамо колико радости нашој браћи преко Дрине причињавају. Волио би да се сарадња огледа у погледу омладинске школе и усавршавања тренера. Звезда је клуб за који навија преко пет милиона људи, они су се везали и идентификовали са побједником. Као највећи клуб на овим просторима обавеза нам је да помогнемо гдје можемо – поручии је Терзић.

Градоначелник Ћосић рекао је да у име делегације Славије има задовољство да каже да је у 116 година дугој историји ово највећи успех за нас – прилика да остваримо сарадњу са највећим клубом на овим просторима.

– То је значајно за све наше грађане и становнике Републике Српске. Били смо стационирани у центру Сарајева, код некадашње касарне Маршал Тито, клуб чији је систем био оспорен, касније смо се вратили, 2008. смо освојили Куп Босне и Херцеговине – истакао је Ћосић.

Имамо европску прошлост и будућност клуба, много грађана подржава Звезду и биће подршка свему што радите, додао је он.

– Сигуран сам и убјеђен да ћемо уз подршку људи из управе доћи до тога да се још много дјеце прикључи Славији и појача тим који ће се вратити на побједничке стазе. Околности су нас довеле до тога да играмо Прву лигу Републике Српске, солидно смо позиционирани, али верујем да ћемо се брзо вратити у Премијер лигу БиХ уз помоћ Звезде бити прави репрезент фудбала, као што је Звезда у Србији. Свесрпски сабор је прилика да покажемо да смо јединствени у свему. Гдје ће боље него када то раде Звезда и Славија – поручио је Ћосић.

Представници клубова размијенили су пригодне поклоне, а Терзић је на поклон добио дрес Славије.

На свечаности су присуствовали и предсједник Звезде Светозар Мијаиловић, као и легенде клуба Владимир Петровић Пижон, Душан Савић, Јован Аћимовић и Бошко Ђуровски.

ИЗВОРТАНЈУГ
Претходни текстУ Требињу 24. Мото скуп
Сљедећи текстРазмијењени потписани документи који ће знатно унаприједити односе Српске и Србије (ФОТО/ВИДЕО)