Насловна Најновије Хан Пијесак: Сутра округли сто о дјелу Милана Радуловића

Хан Пијесак: Сутра округли сто о дјелу Милана Радуловића

254
0

Округли сто о књижевном и теоријском лику Милана Радуловића, биће одржан сутра на Хан Пијеску, а окупиће стручњаке из Републике Српске и Србије.

Организатори округлог стола су Народна библиотека „Бранко Чучак“ и Културни клуб „Фронесис“ из Источног Сарајева, а скуп ће бити одржан у оквиру манифестације „Умјетност, наука и култура – Дани Милана Радуловића“.

На округлом столу ће говорити представници Института за књижевност и умјетност из Београда, те професори са Филозофског факултета и Православног богословског факултета „Свети Василије Острошки“ Универзитета у Источном Сарајеву.

Упокојио се проф. др Милан Радуловић - Eпархија Милешевска

Професор Милан Радуловић, рођен на Хан Пијеску, био је филозоф, естетичар, теолог, историчар и теоретичар књижевности, књижевни критичар, професор Православног богословског факултета „Свети Василије Острошки“ и министар вјера у Влади Србије.

На овом скупу учествоваће декан Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Владан Бартула, професор са овог факултета Миљан Попић, виши научни сарадник и ванредни професор у Институту за књижевност и умјетност Игор Перишић, те Драган Учур и Ведран Голијанин са Православног богословског факултета „Свети Василије Острошки“.

На округлом столу биће прочитан рад српског теоретичара права и бившег политичара Војислава Коштунице из Београда.

Округли сто ће бити одржан сутра у читаоници Народне библиотеке од 12.00 часова.

ИЗВОРСрна, фото Инфо центар Соколац, Епархија Милешевска
Претходни текстЈЗУ Болница “Србија“: Одржан симпозијум доктора медицине о савременом лијечењу
Сљедећи текстКаран: Полиција и даље трага за Ивицом Мишковићем