Насловна Најновије Хуманитарна помоћ из Бањалуке стигла у Јабланицу

Хуманитарна помоћ из Бањалуке стигла у Јабланицу

38
0

Камион са хуманитарном помоћи из Бањалуке за угрожено становништво погођено недавним поплавама у Федерацији БиХ, стигао је данас по подне у Јабланицу, а потом ће отићи и у Коњиц, речено је Срни у Градској управи Бањалука.

Хуманитарну акцију прикупљања помоћи покренуо је град Бањалука у сарадњи са градским Црвени крстом, Ватрогасно-спасилачком бригадом и многим хуманим људима.

Савјетник градоначелника Милада Шукало, захвалила је свима који су били дио акције „Бањалука је пријатељ“ која је трајала претходних седам дана.

Шукало је рекла да ће додатно град Бањалука донирати 100.000 КМ за угрожена подручја.

„Ова донација је посебна јер се у њој налазе хигијенски пакети које су спремале жене и дјевојчице из нашег града за жене и дјевојчице у поплавама погођеним подручјима, са симболичним порукама, желећи на тај начин да пошаљу поруку подршке, љубави и снаге које жене међусобно дијеле“, рекла је Шукало.

Она је нагласила да ће ова акција бити настављена донирањем новчаних средстава путем уплате на жиро рачун Друштва Црвеног крста/крижа БиХ, гдје ће све донације са назнаком да су из Бањалуке бити намијењене једној породици да поново створи свој дом.

„Бањалука је након разорних поплава прије 10 година, изазова са пандемијом вируса корона и успостављањем вакциналног пункта, те подршке Турској и Сирији које су прошле године погођене катастрофалним земљотресима, још једном показала да је град хуманости и хуманих људи“, закључила је Шукало.

Заинтересовани и даље могу да помогну тако што ће позвати хуманитарни број Друштва Црвеног крста/крижа БиХ 17023, приликом чега донирају двије КМ или уплатом средстава на жиро рачун: 1340011130004680.

ИЗВОРСрна, фото Глас Српске
Претходни текстЗеленски: Ако не може у НАТО, Украјина се мора наоружати нуклеарним наоружањем
Сљедећи текстКантон Сарајево: Од родитеља дјеце биће затражена накнада штете