Насловна Вијести Република Српска Цвијановићева прегласана на једној тачки, покреће вето

Цвијановићева прегласана на једној тачки, покреће вето

325
0

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић прегласана је на сједници Предсједништва по једној тачки из домена спољне политике, те ће покренути вето, јавила је Алтернативна телевизија.

Цвијановићева је прегласана по тачки Приједлог закључка о усвајању Споразума о слободи кретања са личним картама на западном Балкану, Споразума о признавању стручних квалификација доктора медицине, доктора денталне медицине и архитеката у контексту Централноевропског споразума о слободној трговини и Споразума о признавању квалификација високог образовања на западном Балкану.

Према наводима АТВ-а, Цвијановићева је за наведену тачку гласала против због ескалације ситуације на Косову и Метохији, хапшења и малтретирања српског становништва које проводи режим Аљбина Куртија у Приштини, са очитим циљем потпуног етничког чишћења Срба из јужне српске покрајине.

Друга два члана Предсједништва БиХ гласала су ЗА ову тачку, док је српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ била против.

Цвијановићева ће искористити своје уставно право и покренути вето и витални национални интерес, те ће о овом питању одлучивати Народна скупштина Републике Српске.

ИЗВОРGLAS SRSKE
Претходни текстТроје погинулих у паду мађарског хеликоптера у Хрватској
Сљедећи текстУ Београду служен парастос убијеним на Миљевачком платоу