Насловна Најновије Цвијановић: Ниједно слово Устава и Дејтона не предвиђа постојање тзв.“државне имовине БиХ“

Цвијановић: Ниједно слово Устава и Дејтона не предвиђа постојање тзв.“државне имовине БиХ“

97
0

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, нагласила је да не постоји слово Устава, нити Дејтонског споразума, које предвиђа постојање тзв. „државне имовине БиХ“.

Упитана да прокоментарише заједничку изјаву коју су потписали чланови
Предсједништва БиХ Денис Бећировић и Жељко Kомшић, те лидери бошњачких странака, Цвијановићева је рекла Срни да одлука Уставног суда БиХ, на коју се позивају потписници, није никакав уставни основ, већ доказ да је у БиХ сасвим могуће да највиши правни и политички акт најфлагрантније урушавају они који су дужни да га штите.

Она је оцијенила да баш смијешно дјелује и њихова наводна посвећеност суверенитету БиХ, а истовремено мољакање страног фактора да се умијеша у њене унутрашње послове, кажњавајући оне који нису по вољи политичког Сарајева.

„Оно што је заправо антидејтонско и што више од двије деценије дестабилизује БиХ, нису политика Милорада Додика и Републике Српске, већ патетични покушаји бошњачких лидера да насиљем и галамом приграбе нешто што БиХ Уставом и Дејтонским споразумом не припада“, истакла је Цвијановићева.

Она је указала да је то сва суштина нефункционалности и политичке парализе коју ће БиХ, с обзиром на овакве изјаве, у блиској будућности веома тешко превазићи.

ИЗВОРсрна, фото АТВ
Претходни текстПосланици СДС-а, ПДП-а и Листе за правду и ред, напуштају сједницу
Сљедећи текстПале: Сезона гријања завршава у петак